Kuva: Shutterstock

Nuku paremmin kumppanisi vieressä – listattuna vinkit, joilla parannat unenlaatuasi

08.07.2018 21:15 - Senja Rapila

Toisen kanssa nukkuminen voi olla todella epämiellyttävää, varsinkin jos kumppani on kuuma kuin patteri.

Voit lukea Pop Sugar -sivuston listaamat vinkit parempiin yöuniin parisuhteessa alapuolelta.

Älä tuo teknologiaa makuuhuoneeseen

Useimmiten hyvässä parisuhteessa elävät pariskunnat eivät tuo älypuhelimia mukaansa sänkyyn. Joten pidä kaikki elektroniikka poissa makuuhuoneesta. Pyhittäkää se pelkästään nukkumiselle ja toistenne kanssa ajan viettämiselle.

Ostakaa parempi patja tai sänky

Ehkä olette tottuneet nukkumaan liian pienessä sängyssä, mutta silti se tuottaa teille ajoittain päänvaivaa – varsinkin, jos toinen teistä tuntuu valloittavan sängyn aina yön aikana. Harkitkaa, josko olisi aika ostaa isompi sänky ja siinä samalla parempi patja. Hyvä patja voisi olla sellainen, joka minimoi toisen kumppanin öisestä liikehdinnästä johtuvan patjan liikkumisen yön aikana.

Käyttäkää eri peittoja

Vaikka olisikin kuinka mukavaa nukkua oman rakkaan kanssa saman peiton alla, ei se välttämättä ole unillenne kaikista paras vaihtoehto. Kun teillä molemmilla on omat peitot, ette herätä enää toisianne ryöstämällä peittoja tai herää siihen, että on kylmä.

Harrastakaa seksiä ennen nukkumaanmenoa

Seksin harrastaminen ennen nukkumaanmenoa auttaa tutkitusti parempiin yöuniin.

Menkää nukkumaan samaan aikaan

Kun menette samaan aikaan nukkumaan, nukahdatte todennäköisesti samoihin aikoihin. Näin ette herätä nukkuvaa kumppania mennessänne myöhemmin nukkumaan, joka huonontaa hänen unenlaatuaan yön aikana.

On myös tutkittu, että eri aikaan nukkumaan menevillä pariskunnilla on suhteessaan enemmän sanaharkkoja ja vakavia keskusteluja – sekä vähemmän seksiä. Nämä kaikki vaikuttavat unen laatuun negatiivisesti.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Onko suhteenne tarkoitettu kestämään loppuelämän ajan? Vastaa kysymyksiin ja selvitä

Lue myös: Haaveileeko kumppani avioliitosta kanssasi? Paljastavat merkit, joista tiedät

Kilpailut

Uusimmat