Kuva: Shutterstock

Mietitkö eroa? Vältä hätiköidyt päätökset kysymällä itseltäsi 7 tärkeää kysymystä

01.10.2018 23:15 - Emmi Moilanen

Ennen eroamista on hyvä pohtia, voisiko parisuhteen ongelmat olla vielä ratkaistavissa. Itselleen on hyvä tehdä selväksi myös se, millä tavalla elämä konkreettisesti muuttuu eroamisen jälkeen.

Parisuhteet eivät aina kestä ikuisesti ja on normaalia, että jossain vaiheessa seurustelua kumppanukset tuntevat kasvaneensa erilleen. Jos suhteen tulevaisuus mietityttää, etkä ole täysin varma tunteistasi, asiaa on hyvä pohtia huolellisesti ensin itsekseen. Tämän jälkeen suhteen tulevaisuudesta on helpompi keskustella myös kumppanin kanssa järkevästi ja rauhallisesti.

Your Tango -sivusto listasi kysymykset, jotka jokaisen tulisi kysyä itseltään ennen lopullisen eropäätöksen tekemistä. Voit lukea suomennetun listauksen alta.

1. Mitkä ovat ne syyt, joiden takia haluan erota? Jos omat tunteet ovat epäselvät, etkä ole täysin varma mitä haluat tulevaisuudeltasi, hyvien ja huonojen puolien listaaminen voi merkittävästi selventää omia tunteita sekä elämäntilannettasi. Kun itse tiedät, miksi haluat päättää parisuhteen, asioista keskusteleminen on helpompaa myös toisen osapuolen kanssa.

2. Onko meidän vielä mahdollista ratkaista ongelmat ja jatkaa suhdetta? On hyvä muistaa, ettei yksikään parisuhde ole täydellinen. Älä anna siis ensimmäisten tai ratkottavissa olevien vastoinkäymisten lannistaa heti.

3. Tulenko katumaan päätöstäni? Parisuhteen päättäminen on suuri elämänmuutos, jota ei tulisi tehdä liian hätiköidysti. Varmistu siitä, ettet toimi hetken mielijohteesta ja tule toisiin ajatuksiin nopeasti.

4. Millaista elämäni on eron jälkeen? Eropäätöstä pohtiessa on hyvä valmistautua henkisesti myös siihen, millä konkreettisilla tavoilla elämäsi tulee muuttumaan.

5. Millä tavalla aiot ottaa asian kumppanisi kanssa esille? Kun olet varma siitä, että haluat ottaa eroamisen puheeksi kumppanisi kanssa, on hyvä miettiä etukäteen millä tavalla sanasi asettelet. Sen sijaan, että töksäytät asian aamukiireessä tai kesken kauppareissun, varaa kahdenkeskistä aikaa rauhalliselle keskustelulle.

6. Haluanko pitää häneen yhteyttä vielä eron jälkeenkin? Erosta keskustellessa on hyvä tehdä itselleen selväksi myös se, ettei kannata antautua tunnekuohun vietäväksi ja polttaa kaikkia siltoja takanaan, jos mielessä siintää ystävyys entisen seurustelukumppanin kanssa.

7. Mitä olen oppinut tästä parisuhteesta? Muista, että jokainen ihmissuhde opettaa jotakin, eikä seurustelusuhteen päättyminen tarkoita sitä, että olisitte epäonnistuneet.

Lue myös: Onko parisuhde muuttunut tylsäksi? 6 vinkkiä ongelman ratkaisemiseksi

Lue myös: Omille ystäville kannattaa puhua oman parisuhteensa ongelmista - useita hyötyjä

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat