Kuva: Shutterstock

Miten horjunut luottamus rakennetaan uudelleen parisuhteessa? 3 tärkeintä sääntöä

08.10.2018 23:15 - Emmi Moilanen / emmi.moilanen@bauermedia.fi

Luottamuspula horjuttaa parisuhdetta. Jos yhteinen tulevaisuus on kuitenkin yhä haaveena, tulisi esimerkiksi muistaa, miksi alunperin on rakastunut toiseen.

Luottamuksen pettäminen valehtelun tai syrjähypyn merkeissä ei aina automaattisesti tarkoita parisuhteen päättymistä. Jotta suhde kestää karikon, tulee osapuolten ryhtyä rakentamaan luottamusta uudelleen, sen perustuksista saakka.

Your Tango selvitti, mitkä ovat kolme tärkeintä sääntöä, kun luottamus on horjunut ja kumppanukset lähtevät rakentamaan sitä uudelleen.

1. Puhu ääneen koko tunteidesi kirjosta. Ensimmäiseksi on hyvä päästää irti vihan, surun ja pettymyksen tunteista, joita luottamukseen tullut särö sinussa aiheuttaa. Varmista, että olette kumppanisi kanssa samalla sivulla siitä, mitä kaikkia tunteita teidän on käytävä läpi yhdessä.

2. Työstäkää ongelmakohtia yhdessä pariskuntana ja ottakaa selville ne perimmäiset syyt, minkä takia suhteenne luottamus on päässyt horjumaan. Olipa kyseessä sitten lupauksen pettäminen tai syrjähyppy, luottamuksen uudelleen rakentaminen lähtee siitä, että molemmat ovat täysin rehellisiä toisilleen.

3. Muistakaa pysyä avoimena rakkaudelle. Jotta luottamusta voi alkaa rakentaa uudelleen, tulee muistaa se, että katkerasta vihasta tulee päästää irti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki tulee antaa anteeksi heti ja ilman asioiden huolellista läpikäymistä. Muistakaa vastoinkäymistenkin keskellä se, miksi alun perin olette rakastuneet toisiinne ja minkä takia suhteenne on kaiken taistelemisen sekä vaivannäön arvoinen.

Lue myös: Onko parisuhteessa tärkeämpää luottamus vai rakkaus? Asiantuntijat kertovat

Lue myös: 10 piirrettä, jotka tulisi löytyä onnellisesta parisuhteesta - täsmäävätkö omaasi?

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat