Kuva: Shutterstock

Sinulle veljeni, jota en koskaan tavannut: "Poismenosi on vaikuttanut elämääni paljon"

05.11.2018 18:15 - Reija Saarinen

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Sinä veljeni nukuit pois aivan liian aikaisin, ja yllättäen. Olit äitini ja isäni valo vain muutaman viikon ajan, kunnes he menettivät ensimmäisen lapsensa. Tuona samaisena hetkenä myös minä menetin veljeni.

Mietin monesti millaista olisi, jos olisit saanut jatkaa elämääsi. Olisiko minua ollenkaan? Olisivatko vanhempani halunneet enää kolmatta lasta, jos teitä olisikin ollut jo kaksi?

Mietin usein olisitkohan jo naimisissa tai olisiko sinusta jo tullut isä. Mietin usein myös sitä, millainen veli sinä olisit ollut?

Olen viettänyt tunteja haudallasi itkien. Miksi en ikinä saanut tavata sinua? Miksi sinut vietiin pois elämästäni? Veljeni on ollut maailman paras, ja turvallisin veli, mutta entä jos teitä oliskin ollut kaksi?

Katkeruus siitä, että niin pieni lapsi on viety vanhemmiltani pois on suuri. Poismenosi on vaikuttanut elämääni paljon, vaikka en usko muiden tajunneen sitä.

Olen myös pahoillani siitä, että kun minulta kysytään "onko sinulla sisaruksia?" vastaan aina, että yksi veli. En jaksaisi selittää kaikille, mihin kuolit ja milloin. Mutta sydämmessäni olet aina isoveljeni, vaikka me emme ikinä nähneetkään.

Sinua kaivaten ja ajatellen, pikkusiskosi."

Lue myös: Edesmenneelle isälleni: "Minun pitikin saattaa sinut"

Lue myös: Sinulle rakas mieheni, joka nukuit pois aivan yllättäen: "Kanssasi olin vahva, kaunis ja riittävä"

Lue myös: Sinulle rakas isä: "Sinä huolehdit minusta aina, vaikka olisit ollut humalassa"

Lue kaikki aikaisemmat avoimet kirjeet täältä.

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen reija.saarinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat