Kuva: Shutterstock

Onko missään tilanteessa hyväksyttävää lukea kumppanin viestejä? Terapeutit ottivat kantaa

08.11.2018 15:45 - Katariina Auvinen

Tutkimusten mukaan yllättävän moni on käynyt lukemassa kumppaninsa viestejä salaa.

Yllättävän moni puoliso on käynyt salaa lukemassa kumppaninsa viestejä joko tietokoneelta tai puhelimesta. Tutkimusten mukaan lähes joka viides mies ja joka neljäs nainen on myöntänyt katsoneensa kumppaninsa viestejä salaa jossain vaiheessa elämäänsä. 

Se ei ole oikein, mutta onko se missään tilanteissa hyväksyttävää? Tähän on etsinyt vastausta Life-sivusto, joka haastatteli Los Angelesissa vastaanottoaan pitävää terapeutti Stephanie Macadaania

- Asia on todella arkaluontoinen ja herkkä. Yleensä viestien katsominen kertoo siitä, että suhteesta puuttuu luottamusta toisen osapuolen välillä. Viesteistä yritetään etsiä vastauksia ja todisteita johonkin asiaan, mutta parempi tilanne on puhua kumppanin kanssa suoraan, Madadaania kertoo. 

- Yleensä ihmiset käyvät läpi kumppaninsa viestejä epätoivoisessa tilanteessa. He saattavat esimerkiksi epäillä, että heidän kumppaninsa pettää heitä, terapeutti Elisabeth LaMotte sanoo. 

Kummatkin terapeutit ovat sitä mieltä, että missään tilanteissa ei ole hyväksyttävää käydä katsomassa kumppaninsa viestejä. Sen sijaan kumppaneiden pitäisi rohkeasti puhua epäluottamuksesta ja etsiä asiaan vaikkapa ammattiapua. 

- Jos suhteenne on kunnossa, sinun ei ole tarvetta käydä katsomassa kumppanisi viestejä, Macadaania kertoo. 

Sen sijaan jos kuitenkin haluatte tarkistaa toistenne viestejä, olisi asiasta sovittava osapuolten kesken. 

- Joillain pariskunnilla on yhteinen sopimus siitä, että he saavat katsoa toistensa viestejä. Tällöin asia on aivan hyväksyttävää, LaMotte kertoo. 

Lue myös: Asiat, joita ei koskaan tulisi sietää parisuhteessa - oletko sortunut?

Lähde: Life

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat