Kuva: Shutterstock

Mitä tehdä, kun mikään ei innosta? Parhaimmat neuvot motivaatiopulan selättämiseksi koottiin yhteen

06.12.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Motivaatiopulassa on hyvä muistaa se, että myös pienet asiat ovat tärkeitä ja merkityksellisiä.

Olipa kyse sitten työelämästä, opiskeluista, harrastuksista tai ihmissuhteista, on tavallista, että kohtaamme vaiheita, jolloin mikään ei tunnu sujuvan. Sen sijaan, että jäisi niin sanotusti tuleen makaamaan, on hyvä muistuttaa itseään siitä, että tunne on ohimenevä.

Lifehack-sivusto selvitti, mitkä ovat tehokkaimmat keinot pahimman motivaatiopulan selättämiseen. Suomensimme parhaimmat vinkit alle.

Muista iloita myös pienistä saavutuksista ja voitoista. Jos katseesi on koko ajan vain lopullisessa päämäärässä ilman välitavoitteita, vaarana on motivaation laskeminen.

Uskalla tukeutua lähipiiriisi. Kerro perheelle ja ystävillesi tuntemuksistasi, sillä usein jaettu huoli pienenee jo puhumalla. Lähipiirisi näkee vahvuutesi myös eri tavalla kuin sinä ja heistä voit saada aivan uutta energiaa unelmiesi tavoitteluun.

Hyödynnä aamut. Useat tutkimukset ovat todistaneet, että olemme tehokkaimmillamme heti ensimmäisinä tunteina heräämisen jälkeen. Ota siis päivän toimeliaimmista hetkistä kaikki irti suunnitelmiesi toteuttamiseen.

Muista hyvän yöunen tärkeys. Väsymys laskee salakavalasti mielialaa, joka puolestaan voi johtaa innottomuuteen ja motivaation laskuun.

Pidä kiinni säännöllisestä ja tasapainoisesta elämänrytmistä. Esimerkiksi terveellinen ruokavalio, säännöllinen liikunta ja rentoutuminen sekä oma aika takaavat sen, että mieli pysyy positiivisena myös vastoinkäymisten sattuessa kohdalle.

Vaikealla hetkellä itselleen on hyvä myös konkretisoida se, miksi työsi tai tavoittelemasi asia on sinulle tärkeä. Tee itsellesi lyhyt listaus syistä, miksi tavoitteen eteen yhä kannattaa tehdä aktiivisesti töitä.

Ole lempeä itsellesi. Muista palkita itsesi hyvistä suorituksista.

Jos kaipaat täysin uudenlaista motivaatiota ja intoa, pohdi, mitä ihailemasi henkilöt ovat tehneet samojen asioiden saavuttamiseksi. Voisitko ottaa joitakin samoja toimintatapoja myös omaan elämääsi?

Lue myös: Oletko koukussa stressiin? Testaa nopeasti

Lue myös: Onko treenimotivaatio hukassa? On olemassa väri, joka saa innostuksen heräämään

Lue myös: Ahdistus vaikuttaa terveyteesi usealla eri tavalla - 8 hälyttävää oiretta

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat