Kuva: Shutterstock

Yksinäisyys voimistuu juhlapyhinä – neuvot, joiden avulla helpotat kurjaa oloa

21.12.2018 18:15 - Emmi Moilanen

Täysin omien perinteiden luominen voi helpottaa surua ja auttaa siirtymään elämässä eteenpäin.

Usein ajatellaan, että erilaiset juhlapyhät, erityisesti joulu, vietetään perheen ja lähimpien ystävien kesken. Kaikkien kohdalla tämä ei kuitenkaan toteudu ja syitä siihen voi olla useita. Olitpa sitten töissä, asut kaukana perheestäsi tai olet menettänyt juuri lähimmäisesi, olo voi tuntua haikealta ja yksinäiseltä juhlapyhien aikaan.

Bustle-sivusto kokosi yhteen asiantuntijoiden avulla vinkit, joilla voit helpottaa yksinäisyyden aiheuttamaa kurjaa oloa.

Aloita uusi juhlapyhäperinne, jota toteutat itseksesi

Yksinäisyyden tunnetta saattaa voimistaa kaipuu menetettyjä läheisiä kohtaan. Joulun aikaan mieleen saattaa nousta muistot yhteisistä traditioista ja onnellisista hetkistä. Surua voi kuitenkin helpottaa se, että luo itselleen uusia, täysin omia perinteitä.

Lähde mukaan hyväntekeväisyyteen

Muiden auttaminen tuo paitsi hyvää mieltä, myös uusia ihmiskontakteja ja sosiaalisia suhteita.

Hyödynnä pyhät rentoutuen ja ladaten omia akkuja

Juhlapyhien takia pääsemme nauttimaan ylimääräisistä vapaapäivistä, jolloin niistä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Vaikka et haluaisikaan järjestää joulua yksinäsi, käytä lomapäivät itsesi hemmotteluun. Nuku pitkään, kokkaa lempiruokaasi ja herkuttele – mitä vain, joka saa stressitasot laskemaan.

Ota yhteyttä sukulaisiin ja ystäviin, joiden kanssa olet etääntynyt

Kalvavassa yksinäisyyden tunteessa ei tarvitse jäädä toimettomaksi, vaan käännä kaipuu voimavaraksi. Ikävöitkö ystävääsi, jonka kanssa välit ovat vuosien saatossa etääntyneet? Soita tai kirjoita hänelle sosiaalisessa mediassa viesti ja kerro, että olet ajatellut häntä. Jo pieni ele voi lämmittää välinne uudelleen.

Älä heittäydy deittisovellusten vietäväksi

Deittailun asiantuntija Stef Safranin mukaan juhlapyhien aiheuttamaan yksinäisyyteen lohtua ei kannattaisi liiaksi etsiä deittisovelluksista.

- Sanon aina asiakkailleni, että tähän aikaan ei kannata etsiä suhdetta netistä. Vietä aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät juhli joulua täysin rinnoin. Saat ajatuksesi täysin muualle, vaikka edes muutaman tunnin ajaksi, Safran kertoo.

Lue myös: Rakastatko kuumia suihkuja tai onko olosi usein kipeä? 7 yksinäisyyden aiheuttamaa yllättävää oiretta

Lue myös: Yksin elämisen ei tarvitse tuntua yksinäiseltä - Asiantuntijat paljastavat parhaimmat neuvonsa

Lue myös: Ahdistaako yksinäisyys? Ihmiset kertovat omin sanoin, kuinka he ovat löytäneet ystäviä

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat