Kuva: Shutterstock

Tiedätkö mitä suosikkivärisi kertoo luonteestasi?

29.12.2018 19:15 - Karoliina Kotala

Monella meistä on suosikkivärejä. Harva kuitenkaan tiedostaa, mitä ne meistä voivat kertoa.

Suosikkivärejä löytyy lähes kaikilta ja niitä suosimme paitsi pukeutumisessa, niin myös sisustuksessa. Lempivärejä voi olla myös useampi ja usein ne myös kertovat muistakin mieltymyksistämme.

Alla kuusi tuttua väriä ja mitä ne edustavat:

Punainen

Punainen väri edustaa vahvuutta. Lisäksi se kuvastaa itsevarmuutta, voimaa ja seksikkyyttä, toisinaan jopa vaaraa ja aggressiivisuutta. Jos haluat tehdä lähtemättömän vaikutuksen vaikkapa treffeillä, pukeudu punaiseen.

Oranssi

Oranssia väriä on vaikea olla huomaamatta ja sitä kutsutaankin auringon väriksi. Siihen liitetään usein energisyys, elinvoima, innostuneisuus, nuoruus ja rohkeus.

Ruskea

Ruskeat, beiget ja muut maan sävyt viestivät rauhasta, seesteisyydestä ja arvokkuudesta, mutta toisinaan myös tylsyydestä. Ruskea tunnetaan myös hedelmällisyyden värinä.

Vihreä

Vihreä edustaa toisaalta luontoa, terveyttä ja kevättä. Toisaalta se henkii kunnianhimoa ja luovuutta. Vihreän tiedetään myös lisäävän keskittymiskykyä.

Sininen

Rauhoittava sininen on viisauden ja rauhallisuuden väri, joka edustaa muun muassa auktoriteettia.

Violetti

Luovuutta henkivä violetti on inspiroiva, mystinen ja taiteellinen väri. Violetti yhdistetään myös älykkyyteen, henkisyyteen ja valtaan.

Pinkki

Pinkki on flirttaileva väri, joka viestii viehätystä ja kohteliaisuutta. Siihen liitetään myös lapsenomaisuus ja romantiikka.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Ihmistyypit, jotka on aika potkaista ulos elämästäsi vuonna 2019 – katso ja tunnista

Suosittelemme

Uusimmat