Kuva: Shutterstock

Olettamukset, joita parisuhteessa ei tulisi tehdä – oletko sortunut yleisiin ajattelumalleihin?

25.06.2019 13:15 - Emmi Moilanen

On mahdollista, että kumppanukset lopulta määrittelevät esimerkiksi uskottomuuden eri tavoilla kuin toinen.

Etenkin pitkään jatkuneessa parisuhteessa osapuolista saattaa tuntua siltä, että oman kumppaninsa tuntee jo kuin omat taskunsa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että asioista ei enää tarvitsisi keskustella ja neuvotella. Bustle-sivusto listasi olettamukset, joiden muodostaminen tekee parisuhteelle useimmiten vain hallaa ja ajaa ennen pitkää ongelmiin.

Suomensimme yleisimmät olettamukset alle.

Ethän automaattisesti oleta…

1. Että jaatte samat tavoitteet ja tulevaisuudensuunnitelmat. Olettamuksien sijaan suurista linjoista tulisi jutella aina ääneen – hyvinkin tarkasti. Tällä keinolla vältätte suuremmat kriisit tulevaisuudessa.

2. Että kumppani määrittelee pettämisen juuri samalla tavalla kuin sinä. Toinen voi pitää jo ohi mennen annettuja halauksia ja katseita pettämisenä, kun taas toisen mielestä pieni flirttailu vain piristää päivää, eikä tarkoita mitään sen suurempaa.

3. Että parisuhteenne tulee pysymään muuttumattomana vuosien ajan. Jotta suhde pysyy hyvinvoivana, on sen eteen tehtävä töitä.

4. Että toinen osaa lukea ajatuksiasi.

5. Että seksielämän ongelmista ei tarvitsisi puhua ääneen. Psykologi Michelle Farley muistuttaa, että niin tyytyväisyydestä kuin turhautuneisuudesta, odotuksista ja haluista tulisi kaikista puhua kumppanin kanssa ääneen.

Pääset katsomaan tästä lisää olettamuksia, joiden tekeminen ei tee hyvää parisuhteelle.

Lue myös: Parisuhde voi muuttaa mieltymyksiäsi - katso miten

Lue myös: Parisuhdetyyppejä on kolmenlaisia - katso tunnistatko itsesi ja kumppanisi

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat