Kuva: Shutterstock

Tuntuuko kumppani etäiseltä? 5 keinoa, joilla korjaat viilentyneen suhteen

12.01.2020 17:15 - Emmi Moilanen

Häiriötekijöiden minimointi, arkiset yllätykset sekä avoin keskustelu toimivat viilentyneiden välien piristysruiskeena.

Olemme kirjoittaneet aikaisemmin vinkeistä, joiden avulla teet parisuhteestasi intiimimmän ja lisäät tehokkaasti kemiaa välillenne. Pääset lukemaan artikkelin tästä.

Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että laantuneen intohimon sijaan parisuhdettanne vaivaa etääntyneet välit, ota haltuun alta Your Tango -sivuston listaamat keinot välien lähentämiseksi. Kokosimme parhaimmat vinkit alle.

1. Häivytä häiriötekijät minimiin

Etääntyneitä välejä korjaa tehokkaasti yhteinen laatuaika, jolloin huomio on sataprosenttisesti toisissanne. Sulkekaa hetkeksi siis puhelimet ja tietokoneet, sekä sysätkää syrjään erilaiset tehtävälistat mielestänne – nyt voitte syventyä rauhassa toisiinne.

2. Piristä arkea yllätyksillä

Valmiiksi katettu aamupala, ruokaostoksista huolehtiminen, viikkosiivouksen hoitaminen tai yhteisen elokuvaillan järjestäminen ovat pieniä ja arkisia yllätyksiä, joilla kuitenkin voi olla merkittäviä vaikutuksia parisuhteen hyvinvoinnille.

3. Kerro ääneen, kuinka paljon arvostat kumppaniasi

Omien tunteiden sanoittaminen ja ääneen kertominen on tärkeää. On todennäköistä, että kumppani seuraa esimerkkiäsi ja vaikeammasta parisuhdeajasta huolimatta painottaa sinulle, kuinka paljon merkitset.

4. Älä oleta asioita

Tunteiden sanoittamisen lisäksi on tärkeää lopettaa myös asioiden, kuten esimerkiksi kumppanin ajatusten ja tuntemusten, olettaminen. Tämä voi aiheuttaa väärinkäsityksiä, jotka puhumattomuuden takia on helppo lakaista maton alle – jolloin välit entisestään etääntyvät.

5. Uskalla näyttää haavoittuvaisuutesi

Oman herkän puolen esiin tuominen voi olla vaikeaa, mutta parisuhteessa teko on kannattava. Your Tangon artikkelissa muistutetaan, että oman herkän puolen ja haavoittuvaisuuden ilmaiseminen usein auttaa lähentämään välejä kumppanin kanssa.

Keskustele siis avoimesti siitä, mikä mieltäsi painaa tai huolestuttaa parisuhdettanne koskien.

Lue myös: Haluatko parisuhteestasi intiimimmän? 10 vinkkiä, joilla lisäät seksikkyyttä ja kemiaa suhteeseesi

Lue myös: 10 asiaa, jotka hyvinvoiva parisuhde tarvitsee - toteutuvatko omassa suhteessasi?

Lue myös: Milloin luottamuspula on vaarassa rasittaa suhdetta liikaa? Merkit, joita ei pitäisi ohittaa

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat