Kuva: Shutterstock

Onko parisuhteen arkeen iskenyt tylsyys? 8 asiaa, jotka voit tehdä heti tilanteen pelastamiseksi

24.05.2020 16:15 - Emmi Moilanen

Uusien asioiden kokeilu piristää suhdetta nopeasti. Myös mukavuusalueelta poistuminen voi tuoda kaivattua jännitystä arkeen.

Etenkin pitkässä parisuhteessa on tavanomaista, että kumppanukset kokevat yhdessä niin hyviä kuin huonojakin aikoja. Välillä voi tuntua siltä, että jännityksen kipinä on kaikonnut suhteesta ja arki on muuttunut liiankin tasaiseksi.

Bustle-sivusto kokosi asiantuntijoiden avulla yhteen seikat, joihin voit tarttua heti vaikean tilanteen pelastamiseksi.

Parisuhdeterapeutti Cyndi Darnell muistuttaa, että ensin olisi hyvä pohtia myös sitä, onko itselläsi hyvä olla nykyisessä elämäntilanteessasi. Onko mahdollista, että kanavoit yleistä tylsistyneisyyttäsi parisuhteeseen?

- Onko jotain, mitä voisit tehdä piristääksesi omaa elämääsi? Oletko jättänyt huomiotta jotain, mitä haluaisit muuttaa itsessäsi, Darnell kannustaa pohtimaan.

8 vinkkiä parisuhdearjen piristämiseen:

1. Olkaa uteliaita ja syventykää ajan kanssa pitkiin keskusteluihin. Voit katsoa esimerkiksi tästä, millaisia kysymyksiä esittämällä tutustutte toisiinne yhä paremmin.

2. Tehkää lähitulevaisuuden suunnitelmia ja sopikaa tekemistä, jota voitte molemmat yhdessä odottaa innolla.

3. Järjestäkää lomaviikonloppu. Kun reissukuumetta ei pääse lieventämään matkalle, irtiotto arjesta onnistuu myös kotona; tutustukaa kotikaupunkinne maisemiin turistin silmin ja tutkailkaa paikkoja, joissa ette ole vielä käyneet lainkaan.

4. Muistelkaa niitä asioita, jotka toivat teidät yhteen. Kipinää sytyttää tehokkaasti ensihuuman luominen uudelleen; mitä teitte seurustelunne alkuaikoina? Entä millä tavoin kehuitte toisianne tuolloin? Missä kävitte ensitreffeillänne?

5. Päättäkää, että kokeilette joka päivä jotakin uutta. Asioiden ei tarvitse olla suuria, vaan uuden ruokalajin kokeileminen, elokuvaillan vaihtaminen kirjan ääneen lukemiseen tai uuden treenin kokeileminen piristävät arkipäiviä nopeasti.

6. Päättäkää, että jatkossa alatte pitää treffi-iltoja säännöllisesti. Treffit esimerkiksi kerran viikossa tai kahden viikon välein lujittavat suhdetta ja tuovat arkeen jotain spesiaalia, jota odottaa yhdessä.

7. Kokeilkaa toistenne harrastuksia. Harrastusten parissa on erinomainen mahdollisuus viettää yhteistä laatuaikaa – heittäytykää tilanteeseen täysillä mukaan toistenne opastuksella.

8. On myös hyvä pohtia, milloin viimeksi olette poistuneet omalta mukavuusalueeltanne yhdessä? Tiukka rutiineihin takertuminen voi saada arjen tuntumaan tasaiselta ja parisuhteen tylsältä.

Lue myös: Asiat, joista tulisi keskustella ennen seurustelun aloittamista – toteutuvatko kohdallanne?

Lue myös: Miten seurustelun alkuaika eroaa pitkän suhteen arjesta? 5 hulvatonta totuutta

Lue myös: Rakkaus muuttaa ihmistä viidellä eri tapaa – huomaatko piirteet itsessäsi?

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat