Kuva: Shutterstock

Asiat, joista ei tulisi lipsauttaa valkoisia valheita kumppanille – ajavat syvempiin ongelmiin

04.06.2020 15:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi raha-asioista aiheutuvan luottamuspulan takana voi olla myös muita ongelmia.

Kirjoitimme hiljattain naisten muistoista ja kokemuksista siitä hetkestä, kun he tiesivät pitkän parisuhteen olevan ohitse. Yksi yleisin parisuhteen päättymiseen johtaneista syistä oli epärehellisyys ja luottamuksen puute kumppania kohtaan.

On olemassa muutama erityisen suuri seikka, joista valehteleminen parisuhteessa johtaa usein entistä syvempään valheiden verkkoon. Your Tango selvitti, millaisista asioista valehteleminen on parisuhteessa kaikista haitallisinta.

Omista tunteistasi valehteleminen

Vaikka vaikeat asiat olisikin joskus helpompi ohittaa valkoisella valheella tai olan kohautuksella, se harvoin kannattaa. Älä jätä suuttumusta, stressiä, ahdistusta tai alakuloisuuttasi kytemään pinnan alle, vaan ilmaise rohkeasti, mikä mieltäsi painaa.

Valheet koskien seksielämäänne

Your Tangon artikkelissa kerrotaan tutkimuksesta, joka osoitti useiden naisten teeskennelleen orgasmin seksin aikana. Myös seksielämäänne koskevista asioista valehtelu voi ennen pitkää vahingoittaa parisuhdettanne, ja johtaa valheiden kierteeseen sekä syvempiin kommunikaatio-ongelmiin.

Epärehellisyys raha-asioissa

Vaikka talousasioista keskusteleminen voi joskus tuntua hankalalta ja budjetointi aiheuttaa erimielisyyksiä, kumppanusten tulisi olla aina samalla sivulla yhteisistä raha-asioistaan. Rahasta kirjoittanut kirjailija Deborah Price toteaa, että raha-asioista valehteleminen kumppanille voi kieliä myös muista parisuhteen ongelmista.

- Useimmat ongelmat eivät oikeasti johdu itse rahasta, vaan se on oire, joka juontaa juurensa muista vaikeuksista.

Lue myös: Tiedätkö, milloin sinulle valehdellaan? Opi tunnistamaan kehonkielen merkeistä

Lue myös: Miten lapsen valehteluun kannattaa reagoida? Kokeile hyödyllisiä vinkkejä

Lue myös: Asiat, joista tulisi keskustella ennen seurustelun aloittamista – toteutuvatko kohdallanne?

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat