Kuva: Shutterstock

Entiselle työnantajalleni: ”Täytit työpaikkakiusaajan kriteerit”

28.06.2020 16:45 - Henna Koste

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

”Toivon, että en ole sinulle ikuisesti katkera. Vielä en ole päässyt kuitenkaan yli siitä, kuinka epäreilusti sinä kohtelit minua, meitä. Et ehkä itse voi ymmärtää, mutta täytät kaikki työpaikkakiusaajan kriteerit. Vaikutit heti hieman epäaidolta. Se olisi ollutkin pieni harmi. Monesti jouduin pohtimaan, miten olet päässyt asemaasi. Nolasit muita. Jätit tahallasi ulkopuolelle. Saivartelit. Puhuit kaikista pahaa selän takana.

Sinulla ei ole varmaan aavistustakaan, että meistä monet lähtivät töistä itkien. Halusin näyttää lujalta, mutta nyt pohdin, miksi en sanonut mitään. Ehkä tiesin, että en ole viipymässä kauaa. Ehkä pelkäsin, että teet kaikesta vieläkin vaikeampaa.

Toivon, että ymmärrät jonain päivänä, että pelolla ei johdeta. Tai se ei ainakaan ole tervettä. Olisimme kaikki arvostaneet sinua, jos olisit päästänyt meidät henkisesti helpommalla. Toivon edelleen, että jonain päivänä katsot peiliin ja ymmärrät, miksi ihmiset ympärilläsi vaihtuvat tiuhaan.”

- Alaisesi

Aiemmin julkaistut avoimet kirjeet löydät täältä.

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen reija.saarinen@bauermedia.fi. Voice.fi:n toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Kilpailut

Uusimmat