Kuva: Shutterstock

Unohda eron voittaminen - 8 vinkkiä, miten päästää lopullisesti irti entisestä kumppanista

22.07.2021 17:15 - Ella Haura

InStyle-julkaisu listasi kahdeksan ohjetta, joiden avulla voit keskittyä omaan hyvinvointiisi eron jälkeen.

Parisuhteen päättyminen on vaikea paikka jokaiselle, ja eteenpäin jatkaminen vie oman aikansa. Tuskaa voi kuitenkin helpottaa ja ylipääsyä nopeuttaa omalla toiminnalla. Niin sanottu "eron voittaminen" on vanhentunut ajattelutapa ja aiheuttaa turhan kilpailuasetelman. Tärkeintä on keskittyä omaan hyvinvointiin.

InStyle-julkaisun suhdeasiantuntija listaa kahdeksan vinkkiä erosta toipumiseen.

1. Vältä kontaktia

Ensimmäinen kohta on ehdottomasti vinkeistä epäsuosituin. Kumppani on usein se paras ystävä, jonka kanssa jakaa monenlaisia asioita, jopa oman kodin. Toisen jättämät tavarat tarjoavat myös helpon tekosyyn näkemiselle. Jossain kohtaa on kuitenkin päästettävä irti. Eksän tapaaminen repii auki kaikki yhteiset muistot, niin onnelliset kuin kipeätkin. Paras tapa voida paremmin on kuitenkin välttää kontaktia.

2.  Älä vertaa omaa vointiasi siihen, mitä näet sosiaalisessa mediassa

Lopeta entisen kumppanisi stalkkaaminen sosiaalisessa mediassa. Näet vain pinnallista sisältöä, etkä voi tietää hänen todellista vointiaan. Moni käy eron jälkeen läpi juhlimisvaiheen, jota on turha lähteä analysoimaan. Se syö sinulta vain turhaa energiaa.

3. Älä pakene surua

Älä ole se osapuoli, joka välttelee kipua esimerkiksi seksin tai alkoholin kautta. Mitä aiemmin suret täysillä ja käsittelet asiaa sisälläsi, sitä nopeammin se menee ohi. Jos kipu tuntuu sietämättömältä, käy juttelemassa ammattiauttajalle. 

4. Hemmottele itseäsi

Pidä hyvää huolta itsestäsi, se on erityisen tärkeää vaikeina aikoina. Käy kasvohoidossa tai kampaajalla tai luo erilaisia hemmottelurutiineja kotona. Myös mediaatio ja lempeä urheilu, kuten jooga, ovat hyviä tapoja pitää mielestä huolta. 

5. Anna anteeksi itsellesi

Kun eroamme suhteesta, syytämme usein itseämme. Saatamme tarttua asioihin, joita olemme sanoneet tai tehneet, tai piiskaamme itseämme sitä, että olemme sietäneet huonoa kohtelua. Menneisyyden virheisiin takertuminen jättää sinut kuitenkin vain jumittuneeseen tilaan, eikä vie eteenpäin.

6. Päästä irti vihasta

Kun olet antanut itsellesi anteeksi, päästä irti entiseen kumppaniisi kohdistuvasta vihasta. Anteeksiantaminen ei ole aina tarpeellista, tai edes ansaittua. Toisen osapuolen vihaaminen satuttaa kuitenkin eniten sinua itseäsi.

7. Löydä itsesi

Saatamme usein hukuttaa osan itsestämme parisuhteessa. Meistä tulee liian kiireisiä aloittaa harrastus, tavata ystäviä tai aloittaa uusia projekteja. Eron jälkeen tälle kaikelle vapautuu aikaa uudella tavalla. Myös itsetutkistelu ja itsensä haastaminen ovat erinomaisia tapoja oppia itsestään uutta. 

8. Opi virheistäsi

Menneisyyden virheiden murehtiminen ei auta sinua, niitä tapahtuu jokaiselle. Virheistä voi kuitenkin oppia. Mitä opit menneestä suhteesta, jotta voisit olla parempi versio itsestäsi seuraavan kumppanin kanssa? Näin kehityt paremmaksi kumppanin valitsemisessa ja suhteen osapuolena. 

Lue myös: Pariskunta lähetti häävierailleen hurjan vaatimuslistan - somessa kummastellaan

Lue myös: Olisiko deitti sittenkin parempi pelkkänä ystävänä? Kaksi merkkiä paljastaa

Lue myös: Mikä on suurin vahvuutesi ihmissuhteissa? Voice.fi:n kuukauden horoskooppi paljastaa

Lähde: InStyle

Kilpailut

Uusimmat