Kuva: Shutterstock

Oletko mustasukkainen kumppanisi eksästä? Yleisen tunteen voi yrittää taltuttaa 5 neuvolla

21.11.2021 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kumppanin eksästä mustasukkaisuus on hyvin yleistä.

Mustasukkaisuuden tunne kumppanin eksästä on varsin yleistä, mutta siltä kannattaa silti katkaista siivet jo hyvässä vaiheessa ennen kuin tilanne ehtii kärjistyä.

Kumppanin eksästä mustasukkaisuuden tunteminen ei ole varsinaisesti kovin loogista, sillä yleensä eksä on eksä jostakin hyvästä syystä ja olisi ennemminkin syytä keskittyä nykyhetkeen menneisyyden sijaan.

- Niin monissa suhteissa kumppanin eksä heittää varjon suhteen ylle, parisuhdeasiantuntija Neil Wilkie kertoo.

Kuinka nitistää mustasukkaisuus

1. Kysele. Kysy rohkeasti kumppanin eksästä asioita, jotka askarruttavat tai vaivaavat sinua. Vastaukset voivat auttaa ymmärtämään kumppanisi menneisyyttä ja suhdetta eksäänsä. Eksän ei myöskään pitäisi olla asia, jota täytyy salailla.

2. Kerro avoimesti ja sovi rajoista. Jos kumppanisi läheiset välit eksäänsä tuntuvat sinusta liian paljolta, kerro kumppanillesi avoimesti tunteestasi ja pohdi, missä oman mukavuutesi raja menee. Sopikaa yhdessä selkeistä rajoista, mitkä asiat eksän kanssa ovat ok ja mitkä eivät.

3. Keskity tähän hetkeen. Nauttikaa siitä, että te olette yhdessä nyt sen sijaan, että vatvoisitte, mitä kaikkea on tapahtunut menneisyydessä.

4. Tarkastele myös itseäsi. Joskus mustasukkaisuus on merkki huonosta itseluottamuksesta omalla kohdalla. Keskity huolehtimaan ja ajattelemaan positiivisia asioita myös itsestäsi.

5. Listaa kumppanin parhaat puolet. Jos kumppanin eksä saa sinut tuntemaan mustasukkaisuutta tai epäluottamusta, listaa itsellesi muistutukseksi myös kaikki ne asiat, joita rakastat tai kunnioitat kumppanissasi.

Lue myös: Toimiiko kommunikaatio parisuhteessasi? 9 merkkiä paljastavat

Lue myös: Näetkö unta eksästäsi? 7 syytä selittävät ilmiön

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat