Kuva: AOP

Näetkö unta eksästäsi? 7 syytä selittävät ilmiön

09.11.2021 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Taustalla ei aina välttämättä ole exän kaipuu takaisin.

Erosta voi olla vierähtänyt jo pitkäkin tovi ja silti eksä pyörii unissa. Entisen kumppanin vierailu höyhensaarilla ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että haluaisit hänet takaisin tai että teidän olisi syytä palata yhteen. 

Miksi eksä seikkailee unissa?

1. Elämästäsi puuttuu jotain. Eksän näkeminen unissa ei välttämättä edusta entisen kumppanisi kaipuuta, vaan se voi tarkoittaa, että kaipaat jotakin muuta kuten esimerkiksi läheisyyttä tai tiiviimpiä ihmissuhteita. Jos näet romanttisia unia eksästäsi, voi sekin tarkoittaa vain romantiikan kaipuuta yleisellä tasolla eikä entisen kumppanisi kanssa. 

2. Nykyinen suhteesi ei voi hyvin. Jos entinen kumppani ilmestyy uniin, on syytä kääntää katse myös nykyiseen suhteeseen ja pohtia, puuttuuko nykyisestä suhteestasi jotain, vaivaako jokin tai onko teillä jotakin selvitettävää?

3. Jokin vain muistutti hänestä. Aina unen taustalla ei tarvitse olla mitään syvempää merkitystä. Jokin ohimenevä tuoksu, paikka tai muisto saattaa vain hetkellisesti palauttaa eksän mieleen ja se heijastuu myös seuraavan yön uniin. 

4. Tarkista itsetuntosi. Eksän näkeminen unessa voi viestiä myös, että sinulla on vaikeuksia hyväksyä jotakin itsessä. Yleensä sellaisia asioita, joita näit entisen kumppanisi arvostavan tai pitävän ihanana itsessäsi, mutta joista et itse itsessäsi niinkään pidä.

5. Muut ärsykkeet. Jos entiseen kumppaniin liittyy negatiivisia tunteita tai välit ovat kehnot, voi entinen kumppani ilmestyä uniin, vaikka ärsyyntymisen kohteesi päivällä olisi jokin ihan muu. Jos esimerkiksi töissä tapahtuu jotakin, joka saa sinut ärsyyntymään, voi se heijastua uniin, mutta ilmetä aivan eri muodossa kuten ikävänä eksänä.

6. Olet pääsemässä yli. Entisestä kumppanista uneksiminen voi tarkoittaa myös, että asiasta ollaan pikkuhiljaa pääsemässä yli. Eksä saattaa unessa esimerkiksi pyytää anteeksi jotain tekemäänsä ja olo voi unen jälkeen jäädä rauhaisaksi. Alitajuntamme käsittelee asioita myös unessa, joten eroamisunet voivat tarkoittaa, että myös alitajuntasi on valmis menemään eteenpäin.

7. Tai sitten tunteita edelleen on. Entisestä kumppanista nähdyt unet eivät todellakaan aina tarkoita, että eksää kohtaan olisi enää jäljellä tunteita tai että haaveilisi yhteenpaluusta. Mutta joskus ne voivat tarkoittaa juuri sitä. Unet ovat myös viesti alitajunnaltamme, joten jos unessasi liitelet aina eksäsi luo, voi se myös tarkoittaa, että sisimmässäsi edelleen ikävöit häntä.

Lue myös: Ovatko tilastot rakkautesi puolella? Tutkimuksen mukaan tapaamispaikka vaikuttaa eron todennäköisyyteen

Lue myös: Jumitatko situationshipissä? 5 neuvoa, joilla uudenlaisesta suhdeilmiöstä pääsee ulos

Lähde: Women’s Health

Kilpailut

Uusimmat