Kuva: Shutterstock

Miksi sopiva kumppani ei löydy? Saatat sortua 4 yleiseen mokaan

13.02.2022 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kriteerilistat voivat nykyään venähtää kilometrin mittaisiksi.

Jos ahkerasta profiilien pyyhkimisestä ja treffeillä ramppaamisesta huolimatta sopivaa tyyppiä ei tunnu millään löytyvän, kannattaa tarkistaa omat kriteerinsä. Jonkinlaisia kriteereitä saa ja pitääkin olla, mutta moni sortuu lähes huomaamattaan sulkemaan potentiaalisia ihmisiä pois sellaisten kriteerien perusteella, jotka tuskin todellisuudessa suhdetta kaataisivat.

1. Pituus

Ehkä tutuin ja klassisin kriteeri. Jostakin syystä erityisesti heterosuhteissa naista viehättää itseään pidempi mies. Pituuden suhteen ei silti kannata olla ehdoton, sillä tulet muutoin automaattiseksi sulkeneeksi pois valtavan joukon hyviä vaihtoehtoja.

2. Identtiset mielenkiinnon kohteet

Monella on pitkä lista asioista, jotka kumppanin kanssa on oltava yhteisiä, on tykättävä samasta musiikista, samoista tv-sarjoista ja oltava yhtä mieltä siitä, kuuluuko ananas pitsaan vai ei. Suhde ei kuitenkaan onnistuaaksen vaadi, että olisitte kaikesta samaa mieltä. Päin vastoin, kiinnostavampaa voikin olla tutustua ihmiseen, joka ei ole aivan kopio itsestäsi.

3. Tulotaso

Raha on usein vaiettu kriteeri, mutta sillä on yllättäen monelle kuitenkin merkitystä. Kriteerilistallasi ei kuitenkaan ole syytä olla jokin riittävä rahamäärä, vaan ennemminkin se, että teillä olisi rahan ja sen käytön suhteet yhtenevät arvomaailmat.

4. Koulutus

Koulutustaso on yksi merkittävimpiä vaatimuksia monen listalla ja on toki ymmärrettävää, että kumppaninsa kanssa haluaa esimerkiksi olla keskusteluissa samalla tasolla. Koulutuksen ei silti kannata antaa olla määrittävä tekijä. On myös tilastollinen tosiasia, että esimerkiksi heteromarkkinoilla on paljon enemmän korkeasti koulutettuja naisia suhteessa miesten määrään, joten siksikin asian suhteen voi olla syytä hieman joustaa.

Lue myös: Toimiiko kommunikaatio parisuhteessasi? 9 merkkiä paljastavat

Lue myös: Ovatko tilastot rakkautesi puolella? Tutkimuksen mukaan tapaamispaikka vaikuttaa eron todennäköisyyteen

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat