Kuva: Shutterstock

Ovatko tilastot rakkautesi puolella? Tutkimuksen mukaan tapaamispaikka vaikuttaa eron todennäköisyyteen

07.11.2021 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Tutkimuksessa haastateltiin 2000 avioitunutta nuorta aikuista.

Yhdysvaltalaisen the Marriage Foundation -yrityksen teettämässä tutkimuksessa selvitettiin, onko parin tapaamispaikalla yhteyttä siihen, tulevatko he myöhemmin eroamaan.

Tutkimuksessa haastateltiin 30 ikävuoden molemmin puolin olevia, yhteensä 2000 nuorta aikuista ja tutkittiin kuinka moni oli 10. avioliittovuoteen mennessä eronnut.

Vaikka ajattelisi yhteisten mielenkiinnon kohteiden yhdistävän, oli tutkimuksen mukaan suurin todennäköisyys erota kuitenkin pareilla, jotka olivat tavanneet töiden kautta. Heitä oli eronneista 24 prosenttia. Seuraavaksi eniten eroon päättyivät deittisovelluksessa alkunsa saaneet suhteet, joita oli joukosta 20 prosenttia. Hieman paremmin menestyivät baarissa tavanneet pariskunnat, joiden prosentti joukosta oli 19. Onnellisimpia näyttivät tutkimuksen mukaan olevan perheen tai ystävien kautta tavanneet parit, joista eroon päätyneitä oli tutkimusjoukossa 15 prosenttia.

Tutkimusten johtaja Harry Benson kommentoi, että ystävien kautta tavanneilla pareilla on todennäköisesti ollut parempi mahdollisuus tutustua toisiinsa syvällisemmin tai pitkällisemmin kuin esimerkiksi netissä tavanneilla, jotka tapaavat käytännössä täysin tuntemattoman ihmisen, jonka kanssa ryhtyvät suhteeseen.

- Tutkimuksemme ei vähättele nettideittailua, mutta se korostaa hankaluuksia tuntemattomaan tutustumisessa, kun tiedot toisen taustasta eivät ole niin helposti saatavilla, Benson kuvailee.

Lue myös: Parhaat treffi-ideat horoskoopin mukaan - katso mikä sopii sinulle

Lue myös: Mikä on oikea aika yhteenmuutolle? Asiat, joista voit päätellä oletteko siihen valmiit

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat