Kuva: Shutterstock

Suunnitteletko kosimista, mutta et tiedä kumppanisi sormuskokoa? Katso, kuinka mittaat sen helposti

13.03.2022 12:15 - Riia Frost

Liian suuri tai pieni sormus voi luoda kiusallisen hetken kosimisen aikana.

Kosiminen on monelle pariskunnalle yksi suhteen tärkeimmistä hetkistä ja sen suunnittelemiseen käytetään usein paljon aikaa ja harkintaa. Yksi stressaavimpia osuuksia kosintaa suunnitellessa onkin sormuksen valitseminen ja ennen kaikkea oikean koon löytäminen. 

Useiden koruliikesivustojen, kuten Mykan, Kaislankellon ja Malmin Korupajan, mukaan naisten keskimääräinen naisten sormuskoko on noin 15-17 eli 52-54 millimetriä, ja miesten taas on noin 18-20 eli 60-62 millimetriä. Usein tarkan koon arvuutteleminen kuitenkin johtaa kiusalliseen hetkeen, jossa sormusta pujottaessa kumppanin sormeen huomaakin timanttikorun olevan liian suuri tai pieni.

USA Today -julkaisussa asiantuntijat antavatkin kosijoille yksinkertaisen ohjeen kumppanin sormuskoon selvittämiseksi. Halusit sitten mitata koon salaa tai kumppanin kanssa, näiden vinkkien avulla se onnistuu kätevästi kotikonstein. Asiantuntijat painottavat kuitenkin sormen mittauksen onnistuvan parhaiten huoneen lämmössä keskipäivän aikaan, koska kylmässä sormi kutistuu ja liian lämpimässä taas turpoaa.

Alta näet kolme kenties parasta ja yksinkertaista tapaa mitata kumppanisi sormi yhdessä tai salaa.

Kolmen vaiheen naru- tai paperimittaus

Tämän nopean ja yksinkertaisen mittauksen toteuttamiseen tarvitset vain paperisuikaleen tai narun, kynän, viivoittimen ja internetistä löytyvän sormuskokotaulukon. Kyseinen oimenpide mittaa sormen ympärysmitan, mikä helpottaa sopivan koon löytämisen.

Ohje:

1. Kiedo paperiliuska tai naru nimettömän sormen ympärille (varo paperihaavaa). Huomioithan, ettet kiedo narua tai paperiliuskaa liian tiukaksi tai löysäksi parhaimman ja mukavimman koon mahdollistamiseksi.

2. Merkkaa kynällä päällekkäin menevä osa.

(kuva: Shutterstock)

3. Ota paperiliuska tai naru pois sormesi ympäriltä ja mittaa merkattu kohta viivoittimella. Tarkista lähin sormuskokosi internetistä löytyvästä taulukosta.

(kuva: Shutterstock)

Tämä toimenpide onnistuu myös helposti mittanauhalla, mikä saattaa mahdollistaa paremmin sormuskoon selvittämisen salaa esimerkiksi kumppanin nukkuessa.

Mittaa kumppanin jo valmiiksi omistama sormus

Tämä onnistuu kätevästi mittaamalla sormuksen sisähalkaisija esimerkiksi viivoittimen tai mittanauhan avulla. Mittaa halkaisija laittamalla sormus viivoittimen päälle ja suorita merkkaus korun sisäreunuksien mukaan. Tarkista lähin sormuskoko taulukosta.

Sormusmitta

(kuva: Shutterstock)

Voit myös tilata sormusmitan kätevästi eri verkkokaupoista tai koruliikkeiden nettisivuilta. Mittoja on erilaisia, kuten sormusmittanauha ja mittarenkaat, ja niitä saa useimmilta sivustoilta jopa alle viidellä eurolla. Vaikka tilattavat mitat toimivat samaan tapaan kuin aiemmin mainittu paperimittausohje, on hyvä varmistaa paketin mukana tulevan myös käyttöohje.

Lue myös: Romanttista vai ei? Mies kosi pikaruoka-annokseen piilotetulla sormuksella, reaktio naurattaa

Lue myös: Ed Sheeran paljastaa hauskan kosintahetkensä - naisystävältä pääsi tilanteessa kirosana

Lähteet: USA Today, Myka, Malmin Korupaja, Kaislankello

Kilpailut

Uusimmat