Kuva: Shutterstock

Tuntuuko orgasmin saaminen hankalalta? Asiantuntija jakaa vinkkinsä huumaavaan kliimaksiin

04.08.2022 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Seksin ei tarvitse olla orgasmikeskeistä, mutta sen saaminen on tietenkin mukavaa ja parhaimmillaan tajunnanräjäyttävää.

Orgasmi ei ole aina seksin tarkoitus tai päämäärä, mutta sen saaminen on luonnollisesti ihana ja parhaimmillaan tajunnanräjäyttävä kokemus. Orgasmin saaminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvää - etenkään naisille. Orgasmin tiellä voikin olla esimerkiksi henkisiä esteitä, ennemmin kuin varsinaisesti fyysisiä. Jos orgasmin saaminen tuntuu haastavalta, kannattaa lukea seksuaaliterapeutti Kate Moylen vinkit orgasmiin alta.  

Tunne itsesi 

Lemmenleikeissä on tärkeää tuntea itsensä, tapahtui seksi sitten soolona tai kumppanin kanssa. Myös uskomus siitä, etteivät kaikki vain yksinkertaisesti saa orgasmia pitää kyllä paikkansa, mutta se ei ole aivan niin yksinkertaista. Esimerkiksi häpeän tunne orgasmin puutteesta voi olla nautinnon ja kliimaksin esteenä. 

- Monet ihmiset jäävät yksin sellaisen tunteen kanssa, että "En ole normaali, olen rikkinäinen, olen outo, enkä minä tai haluni sovi minnekään", Moyle kertoo. 

Moyle muistuttaakin, että seksi ja häpeä ovat huono yhdistelmä. Seksin tulisi tuoda mieleen positiviisia mielleyhtymiä negatiivisten sijaan. Asenteen kääntäminen positiivisempaan suuntaan on siis tärkeää. 

Orgasmista ei kannata ottaa stressiä. (kuva: Shutterstock)

Penetraatio pois keskiöstä 

Useat ihmiset saavat orgasmin helpommin esileikin kuin itse penetraation aikana. Yleinen harhaluulo onkin, että orgasmi vaatisi ylipäänsä penetraatiota. Tärkeää onkin muistaa, että esileikki ja mahdollinen penetraatio ovat molemmat yhtävertaisesti osa seksiä, eikä penetraatio ole mikään seksin pääasia. On tärkeää muistaa, että useat ihmiset eivät saa orgasmia penetraation kautta, vaan esimerkiksi suuseksin avulla.

Rentoudu ja päästä irti 

Jotta seksi voi olla nautinnollista, on tärkeää, että pystyy rentoutumaan ja päästämään irti. Häpeä, huolet tai murheet voivatkin olla esteenä orgasmille. 

- Se voi olla mitä vain liiasta itsetietoisuudesta siihen, että ajattelee liikaa miltä näyttää orgasmin aikana, tai pelkoa haavoittuvaisuudesta tai irti päästämisestä, Moyle selittää. 

Yritä siis etäännyttää itsesi huolista ja murheista, ja keskity sen sijaan nauttimaan hetkestä. 

Lue myös: 4 seksimyyttiä, jotka eivät pidä paikkaansa

Lue myös: Tiesitkö, mikä on ”pilattu orgasmi”? Jotkut saavat tästä suurta nautintoa seksin aikana

Lue myös: Itseluottamus seksissä parantui peilin avulla - "En malta odottaa seuraavaa kertaa"

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat