Kuva: Shutterstock

Tiesitkö, mikä on ”pilattu orgasmi”? Jotkut saavat tästä suurta nautintoa seksin aikana

16.07.2022 15:15 - Riia Frost

"Pilattu orgasmi" saattaa kuulostaa ikävältä, mutta käytännössä se voi tuoda monille nautintoa makuuhuoneen puolelle.

Monille orgasmin saaminen seksin aikana on tavoite, joka halutaan saavuttaa joka ikinen kerta ja mielellään vielä useasti. Siksi monille termi "pilattu orgasmi" saattaa tuoda masentavia muistoja mieleen muun muassa siitä, kun mies on lauennut ennenaikaisesti juuri sillä hetkellä, kun nainen on ollut lähellä kliimaksin saantia. Tai monille kyseinen termi saattaa tuoda mieleen kauhukuvan, jossa juuri orgasmin tunteen lähestyttyä vibraattorin akku loppuu, jolloin kliimaksi keskeytyy ja turhautuminen iskee.

Pilatulla orgasmilla tarkoitetaan sitä, että kliimaksin ollessa tarpeeksi lähellä tyydytys keskeytetään, jolloin laukeamista ei tapahdu. Pilattu orgasmi ei kuitenkaan aina tarkoita negatiivista asiaa. Filosofian tohtori ja seksologi Jess O'Reilly sanoo, että pilattu orgasmi voi olla eroottisesti hyödynnettävissä. Itse asiassa pilattu orgasmi tuo monille nautintoa seksileikkien aikana. 

Seksologi ja psykologi Janet Brito jopa sanoo, että keskeytettyä kliimaksia on hyödynnetty erityisesti bondage-sitomisleikkien harrastajien keskuudessa sekä monesti myös roolileikkien yhteydessä.

Miksi moni nauttii pilatusta orgasmista?

Vaikka itse termi ei kuulosta kovinkaan houkuttelevalta, silti monelle pilattu orgasmi tuo lopulta enemmän nautintoa kuin heti onnistunut kliimaksi. Pilatun orgasmin jälkeen nautintoa on kertynyt niin runsaasti, että seksikumppanin viedessä kliimaksin loppuun asti tyydytys on paljon tajunnanräjäyttävämpi.

Keskeytetty orgasmi on monelle yksi kiusoittelutavoista seksissä. (kuva: Shutterstock)

Filosofian tohtorin Donna Oriowon mukaan monille kyseisessä kiusoittelussa on kyse hetkessä pysymisestä ja joillekin taas sillä pyritään hallitsemaan orgasmeja. Joillekin sillä on iso rooli valtaleikeissä, jossa dominoiva osapuoli määrittää valtansa kiusoittelemalla toista pieleen menneen orgasmin avulla.

O'Reillyn mukaan moni jopa kuvailee keskeytettyä kliimaksia yhtenä orgasmin muodoista. O'Reilly kuitenkin painottaa, ettei pieleen mennyttä kliimaksia varsinaisesti määritellä orgasmiksi.

- Jos määrittelemme orgasmin miellyttävänä jännityksen purkauksena, johon usein liittyy lihasten supistelua, silloin pieleen mennyt orgasmi ei ole orgasmi. Koska silloinhan et koe miellyttävää purkausta, O’Reilly kiteyttää.

Milloin pilattu orgasmi on huono asia?

Vaikka pilattu orgasmi ei sisällä mitään fyysisiä riskejä, se on kuitenkin aika psykologinen kiusoittelu. Siksi O’Reilly painottaakin kommunikaation olevan tarpeellista ennen kuin päättää pilata toisen kliimaksin. Moni saattaa nimittäin yhdistää orgasmin keskeytyksen piittaamattomuudeksi, laiskuudeksi tai jopa liian alistavana tekona, minkä vuoksi teko voi johtaa väärinymmärryksiin.

Siksi kannattaa kysellä jo etukäteen, onko molemmilla osapuolilla kokemusta pilatuista orgasmeista, ja onko koskaan kokenut ne nautinnollisena.

Lisäksi New Yorkin yksityisen seksiystävällisen jäsenklubin perustaja Daniel Sayntin mukaan on hyvä ottaa huomioon, että moni osapuoli saattaa jopa kokea toistuvat pilatut orgasmit fyysisesti epämukavana kokemuksena.

- Toistuva veren virtaus sukuelimiin voi luoda epämukavuutta tai aiheuttaa epämiellyttävää turvotusta, Saynt korostaa.

Eli toisin sanoen niin kauan, kun vie pilatun orgasmin lopulta kliimaksiin asti, epämukavan tunteen pitäisi kadota. Pilatun orgasmin hyödyntämisessä on siis hyvä muistaa vanha sanonta: "Kohtuus kaikessa". Keskustelkaa siis pilatuista orgasmeista toistenne kanssa ja vasta sen jälkeen voitte testata keskeytetyn kliimaksin mahdollisesta nautinnosta makuuhuoneen puolella.

Kun pilattua orgasmia hyödyntää oikein, se voi olla yksi parhaimmista kiusoittelukeinoista. (kuva: Shutterstock)

Lue myös: Mikä ihme on seksiviltti? Kosteisiin aikuisten leikkeihin saattaa tarvita tietynlaisen peitteen

Lue myös: On-off-suhteessa elävä Erika, 26, rehellisenä tilanteestaan - "Seksi on liian hyvää"

Lähteet: Womens Health Magazine, Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat