8 elämäsi tärkeintä ohjetta, joiden avulla tulet oman itsesi herraksi

09.03.2015 13:15 - Karoliina Kotala

Jokaisen elämään kuuluu vaikeita vaiheita, mutta tärkeintä on muistaa, että kontrolli oman elämän suunnasta on täysin omissa käsissä.

Elämä voi muuttua pienin askelin. Vaikka kontrollin ottaminen omasta elämästä voi tuntua suurelta haasteelta, muutos näkyy nopeammin kuin uskoitkaan. Aloita elämäsi uusi suuntaa kahdeksalla tärkeimmällä askeleella.


1. Hyväksy vastuusi

Ensimmäinen ja nopein tapa ottaa kontrolli omasta elämästään tapahtuu hyväksymällä vastuunsa. Olipa kyse hyvästä tai pahasta, seisot itse päätöstesi takana. Vain meillä itsellä on kontrolli tapaamme katsoa maailmaa, asenteeseemme, reaktioihimme, tunteisiimme, ajatuksiimme ja moneen muuhun. Vaikka vastuu voi tuntua pelottavalta, on se myös hieno muistutus siitä, että voimme aina itse muuttaa elämämme suunnan.


2. Lopeta syyttely

On aina helppo syyttää menneisyyttä tai meitä huonosti kohdelleita ihmisiä siitä, kuinka jotkin asiat ovat nyt. Emme voi kuitenkaan antaa muiden ihmisten virheiden estää meitä elämästä haluamaamme elämää. Emme saa myöskään antaa omien virheidemme vaikuttaa siihen, mitä tunnemme tai miten elämme nyt. Jokainen aamu on uusi, puhdas alku. Kukaan ei voi estää sinua olemasta juuri se ihminen, joka haluat olla.


3. Anna anteeksi

Kyky antaa anteeksi on suuri haaste, joka vaatii harjoitusta läpi elämän. Menneisyyden ikävät asiat eivät päästä otteestaan, ellet osaa päästää niitä menemään. Kaikki mitä koemme, kasvattaa meitä tavalla tai toisella. Anna siis anteeksi muille ja itsellesi ja ole katkeruuden sijasta kiitollinen siitä, mitä olet oppinut.


4. Muuta asennettasi

Asenteellasi on suurempi merkitys elämäsi laatuun kuin uskoisitkaan. Huonolla asenteella vedät puoleesi ikäviä asioita ja ajatuksia. Mutta jos pakotat itsesi katsomaan maailmaa positiivisesti, huomaat nopeasti vaikutuksen.


5. Päätä mitä haluat

Oletko pohtinut mitä todella haluat elämältä? Jos raha tai muu arki olisi esteenä, mitä todella tekisit? Älä murehdi, jos tavoitteesi tuntuvat liian kaukaisilta tai haaveesi liian isoilta. Universumi tulee meitä takuulla puolitiehen vastaan, kunhan uskallamme tavoitella unelmiamme. Tarkastele siis todella, mitä oikeasti haluat ja usko siihen, että voit sen tavoittaa.


6. Suunnittele

Ole suunnitelmallinen aikasi ja elämäsi kanssa. Suunnittele päivärutiini ja toteuta sitä. Menestyvät ihmiset luottavat rutiineihin, jotka ovat hyväksi ja ajavat eteenpäin. Valmistaudu henkisesti päivään ottamalla aamulla aikaa itsellesi ja suodata se, millaisia ihmisiä, ajatuksia ja asenteita päästät elämääsi.


7. Älä kilpaile

Keskity omaan polkuusi, älä muiden menestyksiin. Jos vertaat itseäsi muihin, alat vain huomata omat puutteesi. Ole kiitollinen siitä, millainen olet ja mitä olet saavuttanut. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus seurata omia unelmia ja kehittyä.


8. Tutkiskele itseäsi

Pysähdy tunnustelemaan tuntojasi säännöllisesti, vaikka viisi minuuttia joka päivä. Käy läpi viikon tavoitteesi ja huomaat mihin kaikkeen todella pystyt.


Lue myös: Stressaako sinua? Lue viisi vinkkiä, miten nollaat pääsi.

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat