Yksi lause voi tehdä ihmeitä parisuhteelle

23.03.2015 09:45 - Eeva Rajala

Kolme pientä sanaa kertovat selvästi toiselle, että välität hänestä ja olet aidosti läsnä.

Yhdellä lauseella voi pelastaa tilanteen kuin tilanteen parisuhteessa. Kun kumppanilla on paha mieli, hän on surullinen tai muuten vain kurja päivä kolme taikasanaa auttavat aina. "Miten voisin auttaa?" voi pelastaa tilanteen kuin tilanteen.

Parisuhdeterapeutti Jane Greerin mukaan lause ilmaisee viisi tärkeää asiaa: Ihminen on virittäytynyt toisen ajatusten kuunteluun, on tietoinen toisen haasteista, ottaa toisen tunteet ja tarpeet huomioon, on empaattinen tilanteessa sekä haluaa auttaa kannustavalla ja konkreettisella tasolla.

Syvälle tunteisiin

Greerin mukaan lause antaa mahdollisuuden kumppanille avautua niin, ettei keskustelu jää pelkästään pintapuoliseksi ja ongelma jää käsittelemällä. "Miten voisin auttaa? -lauseen jälkeen on helpompi kertoa asioista. Lause myös estää toista sanomasta jotain, joka saattaa viedä tilanteen vain huonompaan suuntaan.

- Monta kertaa ihminen haluaa vain neuvoa, mikä on tyypillisesti viimeinen asia, jota toinen haluaa tai pitää hyödyllisenä, Greer sanoo Women's Health -lehdelle.

Jos nainen kysyy mieheltä lauseen, voi vastaus usein olla "Et mitenkään." Jos mies kysyy naiselta lauseen, vastaus voi usein olla hieman pidempi. Lauseella kuitenkin kerrotaan, että toinen on siinä kumppaniaan varten tukemassa häntä, mitä ikinä elämä tuokin tullessaan.

Lue myös: Testaa parisuhteesi onnellisuus - 12 tärkeää kysymystä

Lähde: Woman's Health

Kilpailut

Uusimmat