Yhä useampi mies ajaa säärikarvojaan - hyvä vai huono asia?

27.03.2015 20:15 - Eeva Rajala

Uimarit ja kilpapyöräilijät ajavat säärikarvansa usein säännöllisesti. Näyttää siltä, että säärikarvaton trendi on leviämässä.

Siinä, missä huippu-urheilijat ajavat muun muassa säärikarvansa parantaakseen urheilusuoritustaan, tavalliset miehet tekevät niin näyttääkseen omasta mielestään paremmalta. Men's Health -lehti kysyi miespuolisilta Facebook-seuraajiltaan, onko miesten säärikarvojen ajelu normaalia vai outoa.

Vastausten perusteella yli puolet miehistä pitää säärikarvojen ajamista outoja. Vastaajista lähes 52 prosenttia oli sitä mieltä, etteivät he ajaisi milloinkaan omia säärikarvojaan. Reilut 33 prosenttia vastaajista kertoi kuitenkin, etteivät he aja säärikarvojaan täysin sileiksi, mutta siistivät karvoja kuitenkin jossain määrin paremman näköisiksi. Reilut 15 prosenttia pitää säärikarvojen ajelua täysin normaalina, ja he ajavat säärikarvojaan usein.

Miehet, jättäkää säärikarvanne rauhaan!

Naiset eivät täysin ymmärrä sitä, miksi miesten pitäisi ajaa säärikarvojaan. Women's Health -lehti kysyi omilta naispuolisilta Facebook-seuraajiltaan asiasta. Lähes puolet eli reilut 49 prosenttia oli sitä mieltä, että miesten pitäisi jättää omat säärikarvansa rauhaan. 28,5 prosenttia vastaajista piti kuitenkin ajatuksesta, että mies trimmaa säärikarvojaan. Reilun 22 prosentin mielestä on mahtavaa, että myös miehet ajavat säärikarvansa kokonaan pois.

Säärikarvoista pidetään huolta kuin hiuksista

Yleensä säärikarvojen ajelussa on kyse pelkästään esteettisyydestä. Imagokonsultti Aaron Marino kertoo Men's Health -lehdelle, etteivät miehetkään pidä siitä, että säärikarvat rehottavat liian pitkinä. Hänen mukaansa säärikarvoista pidetään samalla tavalla huolta kuin hiuksista.

- Kun itse aloin kuntoilla, ajoin karvat pois käsistä, jotta näkisin paremmin tulokset. Kuntoilumaailmassa miesten karvojen ajelu ei ole mikään tabu, Marino kommentoi.

Hän kertoi alkaneensa ajella ensin käsikarvojaan ja lopulta hän ajeli myös säärikarvansa.

- Pidän enemmän ulkonäöstäni nyt, ja olo tuntuu myös puhtaammalta. En tarvitse säärikarvoja, Marino jatkaa.

Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat