Nainen yritti olla täydellinen vaimo viikon ajan: "Kauhea kokemus sekä minulle että miehelleni"

14.04.2015 19:15 - Rea Tallgren

Anna Maxted päätti elää viikon ajan kuin 50-luvun täydellinen kotirouva, eli miestään ja lapsiaan palvellen ja kotiaan siivoten. Toisin kuin ehkä olettaisi, ei kokeilu ollut kenenkään perheenjäsenen mieleen.

Anna Maxted on brittiläinen kirjoittaja, joka päätti elää viikon ajan 50-luvun täydellisen kotirouvan tavoin. Oppeja nainen otti muun muassa kyseisen aikakauden opuksista, jotka neuvoivat, miten vaimosta tulee juuri sellainen kuin pitää.

Maxtedilla on kolme poikaa: Conrad, 10, Oscar, 12, ja Casper, 8. Hän asuu lastensa ja miehensä kanssa Lontoossa. Uraorientoitunut Maxted ei ole varsinainen kodinhengetär.

"Olen keittänyt miehelleni ehkä viisi kuppia teetä 17 avioliittovuotemme aikana. Tiedän, että minulla olisi asiassa parantamisen varaa." Maxted sanoo.

Tunteja köökissä

Kotirouvaviikon aikana Maxted valmisti ja tarjoili ruuat sekä kahvit miehelleen, lapsilleen ja toki siivota kotia. Toisin kuin voisi olettaa, ei kokemus ollut kenenkään perheenjäsenen mieleen.

"Tuntui todella masentavalta olla viikon ajan mieheni palvelija sen sijaan, että olisin ollut hänen vertaisensa ja hänen sielunkumppaninsa. Ensin se oli huvittavaa, mutta huumori ei pitkälle kantanut. Ei ihme, että niin monet naiset tunsivat olonsa epätoivoisiksi tuolloin." Maxted kirjoittaa.

Mieskin marisi

Myös hänen miehensä kärsi tilanteesta.

"Hän tunsi olonsa avuttomaksi ja hyödyttömäksi. Hänestä tuntui siltä kuin hän olisi ollut ylimääräinen omassa kodissaan. Hän rakastaa kokata perheelleen ja pitää meistä huolta. Hän ei halua olla huollettava. Tämä viikon roolileikki sai meidät kokemaan, että olemme todella kaukana toisistamme."

Tarinan opetus on yksinkertainen: ei ole järkevää yrittää olla täydellinen vaimo. Tärkeämpää on tehdä parhaansa.


Lue myös: Rakkaus ei ole satua - 5 tärkeää parisuhdeneuvoa koottiin yhteen

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat