"Pettäminen oli elämäni paras päätös" - raadollisen rehellinen kirjoitus pysäyttää

22.05.2015 19:15 - Rea Tallgren

Tuoreessa blogikirjoituksessa nuori nainen kertoo, miksi toisen miehen kanssa makaaminen oli paras päätös, jonka hän on elämässään tehnyt.

XO Jane -sivustolle kirjoitettu blogiteksti saa hätkähtämään rehellisyydellään. Siinä nuori nainen kertoo siitä, miten on päätynyt pettämään poikaystäväänsä - ja miksi ei kadu sitä alkuunkaan.

Referoimme kirjoituksen suomeksi.

"Ei ole mahdollista kertoa siitä, miten petin poikaystävääni vaikuttamatta tarinan roistolta. Ja myönnän, että minä todella tein väärin. Pettäminen ei koskaan ole oikein, eikä siihen pitäisi kenenkään ryhtyä. Silti - tekisin sen saman uusiksi silmänräpäyksessä, hetkeäkään epäröimättä."

Nainen kertoo kirjoituksessaan avoimesti parisuhteestaan, joka saattoi näyttää ulospäin täydellisestä, mutta oli suljettujen ovien takana kaikkea muuta.

"Tunsin Jayn jo nuorena. Hänen vanhempansa tunsivat minun vanhempani, ja hän oli minulle aina turvallinen ja mukava esikuva. Hän oli minua vanhempi, 11 vuotta peräti. Siksi me tunsimmekin toisemme vuosia vain hyvinä ystävinä."

Yliopistoaikoina ystävyys alkoi syventyä romanttiseksi suhteeksi - ainakin tunteiden osalta.

"Ajelimme pitkiä matkoja autolla, ja huomasin, että hän ajoi aina mahdollisimman hitaasti saadakseen olla kanssani pidempään. Hän lähetteli minulle tekstiviestejä pitkin päivää, ja pian ymmärsin, että olimme molemmat kiinnostuneet toisistamme."

Kaksikko muutti pian saman katon alle. Silti Jay vaati, ettei kirjoittaja kertoisi kenellekään heidän olevan pariskunta.

"Tunnelma kotona alkoi pikkuhiljaa käymään ahdistavaksi. Jay ei halunnut harrastaa seksiä, vaan suostui korkeintaan suutelemaan. Hän sanoi säästävänsä itseään avioliittoon, mutta lopulta ymmärsin, ettei hänellä ollut aikomustakaan mennä kanssani naimisiin milloinkaan pian.

Hän myös vaati, etten olisi kotona alasti. Hän kieltäytyi näkemästä minua ilman vaatteita, ja minun pitikin aina olla edes osittain pukeutunut omassa kodissani."

Pian kirjoittajasta alkoi tuntua, että hän oli ruma, eikä Jay halunnut häntä aidosti. Suhteen salaaminen ja fyysisen puolen uupuminen saivat hänet tuntemaan olonsa todella onnettomaksi ja ahdistuneeksi.

"Pahin tapahtui kuitenkin, kun sain selville, että hän oli viestitellyt toiselle ja tapaillut toista naista. Lisäksi löysin hänen koneeltaan kuvia, jotka hän oli tallentanut ystävieni Facebook-profiileista. Niissä ystäväni poseerasivat vähissä vaatteissa."

Kirjoittaja ei kuitenkaan uskaltanut jättää Jayta. Hänen välit omaan perheeseen olivat kylmenneet, ja hän pelkäsi jäävänsä täysin omilleen niin taloudellisesti kuin henkisestikin.

"Yritimme vielä elvyttää suhdettamme satunnaisilla treffeillä, mutta luottamus oli jo särkynyt."

Sitten kirjoittaja tapasi Scottin - ja kaikki muuttui.

"Scottin tavattuani ymmärsin, että voisin taas rakastua. Että minun ei ollut pakko viettää loppuelämääni onnettomana. Tunsin perhosia vatsassani, enkä ollut tuntenut niitä aikoihin. Menin Scottin kanssa sänkyyn ensimmäisenä iltana. Vihdoin ymmärsin, miltä tuntuu olla haluttu.

Sen jälkeen kaikki tapahtui nopeasti. Menin kotiin ja kerroin Jaylle, että jätän hänet. Muutin pois samana iltana. Sanoin Jaylle, ettei hänen kannattaisi odottaa, sillä en tulisi takaisin."

Kirjoittaja on edelleen yhdessä Scottin kanssa.

"En kertonut Jaylle, että petin häntä. Se olisi vain loukannut häntä, enkä minä sitä halunnut. Nykyään tiedän, miltä tuntuu olla rakastettu - aidosti. Scottilla ja minulla on todella hellä, aito ja terve parisuhde. Pettäminen ei ollut paras tapa aloittaa sitä, mutta se oli silti elämäni paras päätös."

Lue myös: Me Naiset: Mistä merkeistä tietää, voiko pettäjä todella parantaa tapansa?

Lähde: XO Jane

Kilpailut

Uusimmat