7 asiaa, joista ei tule luopua parisuhteen myötä

26.06.2015 19:45 - Tiina Svensk

Rakastuminen on voimakas ja ihana tunne, joka saa pään aivan sekaisin. Muista kuitenkin, että tietyistä asioista kannattaa pitää kiinni ihastumisen huumassakin.  

Tuore parisuhde voi sekoittaa arjen aivan täysin, ja toisen kanssa haluaa viettää kaiken mahdollisen vapaa-ajan. Muista kuitenkin, että ensihuuman jälkeen parisuhteesta tulee osa arkea, ja sen vuoksi tietyistä asioista kannattaa muistaa pitää kiinni tosirakkaudenkin tullessa kohdalle.

Cosmopolitan -sivusto listasi seitsemän perusasiaa, jotka kukoistavat myös tuoreen rakkauden osuessa kohdalle:

Itsenäisyytesi: Pidä kiinni itsenäisyydestäsi sekä henkisesti että taloudellisesti. Muista ottaa aikaa myös itsellesi ja läheisillesi. Uutta kumppania ei tarvitse ottaa mukaan jokaiseen tapahtumaan, johon sinut on kutsuttu. Omasta itsenäisyydestään kiinni pitäminen on tervettä ja tekee hyvää myös suhteelle. Muista antaa tilaa myös uuden kumppanisi omille menoille ja harrastuksille. Se on merkki myös keskinäisestä luottamuksestanne.

Itsevarmuutesi: Saako uusi kumppanisi olosi epävarmaksi tai kolhiiko hänen kommenttinsa itsetuntoasi? Silloin kannattaa miettiä, onko uusi parisuhde niin hyvä asia, miltä se aluksi saattoi vaikuttaa. Yhdenkään terveen ihmissuhteen ei pidä tehdä oloasi epävarmaksi tai saada sinua tuntemaan itseäsi huonommaksi. Päinvastoin, olosi pitäisi olla entistä itsevarmempi toisen tuen ja kannustamisen myötä.

Ystäväsi: Tuoreen parisuhteen alussa haluat varmasti viettää kaikki tunnit vuorokaudesta uuden kumppanisi kanssa - aivan jokaiselle käy niin. Älä kuitenkaan hylkää ystäviäsi uuden suhteen vuoksi. He ovat kuitenkin olleet elämässäsi jo vuosia, ja haluat varmaan pitää heidät lähelläsi tulevaisuudessakin? 

Unelmaasi: Parisuhteen ei pitäisi rajoittaa sinua unelmiesi tavoittelussa tai estää sinua toimimasta kohti tavoitteitasi. Jos sinulla on tiettyjä asioita, joita haluat vaikkapa urallasi saavuttaa, pidä niistä kiinni. Uuden kumppanin tulisi tukea ja kannustaa sinua kohti haaveitasi.

Onnellisuutesi: Parisuhteen pitäisi tehdä sinut onnelliseksi. Joskus yksinäisyyden pelko ja todellisen onnen etsiminen saattaa ajaa meidät ihmissuhteeseen, joka ei ole meille hyväksi. Samojen asioiden takia saatamme myös pysyä parisuhteessa, joka ei ole meille enää hyväksi. Jos et tunne oloasi onnelliseksi kumppanisi kanssa, silloin sinun kannattaa tarkastella tilannetta uudelleen.

Päätöksentekokykyäsi: Päätöksentekokykysi on ehdottoman tärkeä, joten pidä siitä kiinni. Tietenkin kumppanin mielipiteillä on väliä, mutta älä tule liian riippuvaiseksi niistä. Uskalla tehdä päätöksiä myös itse, ja ajatella mikä on juuri paras vaihtoehto sinulle. Anna myös kumppanisi päättää omasta puolestaan, vaikka sinulla olisikin mielipide asiaan. Mielipiteiden vaihtaminen on tärkeää, mutta viimeisen sanan tulisi olla aina sillä, ketä asia koskee.

Identiteettisi: Olet ainutlaatuinen persoona, eikä sinun pidä muuttua kenenkään vuoksi. Parisuhteen tulisi kannustaa sinua kehittymään paremmaksi ihmiseksi, ei muuttaa sinusta pois ominaisia piirteitäsi. Kumppanisi tulisi hyväksyä luonteenpiirteesi ja ominaisuutesi sellaisinaan, sillä ne tekevät sinusta sinut.


Lue myös: Mistä tosirakkaus löytyy? Onnelliset parit kertovat

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat