15 vaivaannuttavaa asiaa seksistä, jotka yllättävät jokaisen ensikertalaisen

07.09.2015 19:15 - Reetta Haverinen

Terveystiedon tunnilla valistetaan kyllä kondomin käytöstä, mutta on olemassa varsin paljon seksuaaliterveyteen liittyviä asioita, joista ei koulussa puhuta lainkaan.

Ensimmäinen seksikerta jännittää kaikkia - eikä ihme. Tilanne, jossa oma vartalo täytyy paljastaa kaikessa alastomuudessaan omalle kiinnostuksen kohteelle, ei tunnu takuulla helpolta edes itsevarmalle adonikselle tai kaunottarelle. Kaiken lisäksi paineet suoriutua taidokkaasti ensimmäisestä lakanapainista ovat taatusti kovat.

Asiat, joista ei koulussa puhuta

On kuitenkin lohdullista kuulla, että kukaan ei ole seppä syntyessään. Varsinkin ensimmäisillä kerroilla seksi voi olla pelkkää sähläämistä. Edes informatiiviset opetusvideot tai kavereiden antamat vinkit eivät takaa, että hommat sujuisivat jouhevasti lakanoiden välissä.

Varsinkin seuraavat asiat jokainen oppii seksistä vasta ensimmäisten lemmenleikkien jälkeen:

1. Kondomi saattaa temppuilla

Terveystiedon tunnilla opetetaan kyllä liu'uttamaan kondomi kurkun tai banaanin päälle, mutta on täysin eriasia, kuinka kumi pysyy paikallaan miehen peniksen yllä. Kumi lipsahtaa helposti pois paikaltaan ja saattaa jopa jäädä naisen sisään. Tällaisista ongelmista ei koulussa usein kerrota.

2. Asennot vaativat harjoittelua

Naistenlehdet ja internet vilisevät asentovinkkejä villejä petileikkejä silmällä pitäen. Vaikka seksipositiot näyttävät kokeilemisen arvoisilta, on täysin eriasia, kuinka asennot toimivat käytännössä.

3. Seksin aikana kuuluu outoja ääniä

Emätinpierut ja muut epämiellyttävät äänet ovat tavallisia seksin aikana. Älä siis kummastu, jos makuuhuoneessa kaikuu outoja sointeja rakastelun aikana.

4. Kaikki eivät ole hyviä sängyssä

Vaikka elokuvien seksikohtauksissa kaikki sujuu jouhevasti, ei asia aina niin ole. Joidenkin petitaidot eivät parane edes tiiviin harjoittelun myötä.

5. Orgasmit ovat ainutlaatuisia

Seksin huipennus, orgasmi, on tuntemus, josta monilla ei ole hajuakaan - ei ennen kuin masturbointi menee nappiin tai petipainissa kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

Vaikka moni kuvailee orgasmia tajunnan räjäyttäväksi kokemukseksi, täytyy se itse kokea, jotta ymmärtää, mistä on oikeasti kyse.

Täytyy kuitenkin muistaa, että seksi ei aina johda orgasmiin. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö rakastelu voisi olla siitäkin huolimatta nautinnollinen kokemus.

6. Jotkut kiihottuvat oudoista asioista

Terveystiedon opettaja ei tapaa kertoa opiskelijoille, että jotkut sänkyseuralaiset saattavat ehdottaa sitomisleikkejä tai rooliasuja.

Kaikkiin sänkykokeiluihin ei kuitenkaan tarvitse suostua. Jos ajatus pehmustettujen käsirautojen pidosta kammottaa, kerro kumppanillesi rohkeasti, ettet kyseisiä leikkejä tahdo harrastaa.

7. Alastomuus voi nolostuttaa

Elokuvissa ihmiset riisuvat toisensa jouhevasti ja hyväilevät toisiaan ennen vällyjen väliin siirtymistä. Tosielämässä harva kuitenkaan tuntee oloaan itsevarmaksi heittäessään vaatteensa nurkkaan toisen ihmisen edessä ensimmäistä kertaa.

Usein käy niin, että lakanoihin livahdetaan salamaakin nopeammin ja oman vartalon esittelemistä toisen edessä vältellään niin pitkään kuin mahdollista.

8. Seksi on äänekästä

Monet eivät pysty pidättelemään huokaisuja, huutoja tai naurua, kun seksi alkaa sujua. Varaudu siis siihen, että naapurissasi saatetaan kuulla, mitä makuuhuoneessanne parhaillaan tapahtuu.

9. Rytmi

Liikkeet eivät aina mene automaattisesti rytmilleen. Voi siis olla, että joudutte hetken hakemaan oikeanlaista tekniikkaa ja rakastelutahtia lemmenleikeillenne.

10. Kemiat eivät aina osu kohdilleen

Joskus seksi sujuu luontevasti, toisinaan taas ei. Ihmisten anatomioiden erilaisuus, liikkuvuus, aiemmat kokemuset ja taidot vaikuttavat paljon siihen, kuinka seksin harrastaminen luonnistuu kunkin partnerin kanssa.

11. Liukuvoide voi olla tarpeen

Joskus apuun täytyy ottaa liukuvoidetta, jos naisen alapää ei ole tarpeeksi kostea. Kiihottuminen ei siten ole tae sille, että petipuuhat lähtevät sujumaan tuosta noin vain. Jos paikat ovat liian kuivat, voi yhdynnästä tulla kivuliasta ja tökkivää.

12. Seksi voi sattua

Varsinkin ensimmäinen seksikerta voi aiheuttaa kipua. Seksin kuuluu kuitenkin olla nautinnollista, joten hommat on parasta lopettaa jos yhdyntä muuttuu tuskaiseksi. Jos petipuuhien yhteydessä tuntuva kipu on jatkuvaa, on parasta piipahtaa lääkärin vastaanotolla ja selvittää, mistä asia johtuu.

13. Sukuelinten anatomia opitaan vasta käytännössä

Ensimmäinen yhdyntäkerta on jokaiselle outo ja uusi kokemus. Vaikka monet ovat nähneet kuvia miesten ja naisten sukuelimistä, on ensikohtaaminen vastapuolen alapään kanssa aina hieman vieras tilanne. Varsinkin se, miten toisen sukukalleuksia tulisi käsitellä, tuntuu taatusti omituiselta jokaiselle ensikertalaiselle.

14. Eritteet

Lakanoihin saattaa mennä spermaa tai naisen alapäästä saattaa erittyä kirkasta nestettä seksin aikana. Nämä seikat ovat kuitenkin täysin normaaleja seksiin liittyviä asioita, jotka tulevat monille yllätyksenä.

15. Seksin jälkeinen väsymys

Monet saattavat uuvahtaa petipuuhien jälkeen totaalisesti. Seksi on kuitenkin varsin fyysinen suoritus, joka vie voimia ja energiaa molemmilta osapuolilta. Älä siis kummastu, jos sinä ja kummpanisi vaivutte unten maille peuhaamisenne jälkeen.


Lue myös: Mies paljastaa: 9 asiaa, jotka naisen olisi hyvä tietää seksistä

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat