Opit kiitollisuutta ja toteutat unelmasi - 4 syytä, miksi viettää aikaa yksin

13.09.2015 17:45 - Tiina Svensk

Järjestä treffit itsesi kanssa, ja hyvinvointisi kiittää sinua kokonaisvaltaisesti.

Jotkut saattavat jopa pelätä yksinoloa, vaikka se olisikin erittäin tärkeää aivan jokaiselle. Sosiaalisista suhteistaan on toki hyvä huolehtia, mutta usein arki täyttyy sovituista tapaamisista ja kiireisistä menoista. Silloin kaikista tärkeintä olisi vain pysähtyä, ja viettää hetki aivan itsekseen:

1. Opit kiitollisuutta: Ärsyyntyminen on yksi takuuvarma merkki siitä, että tarvitset aikaa itsellesi. Kun mikään ei miellytä sinua, ja huomaat kiukuttelevasi turhistakin asioista, pysähdy ja järjestä aikaa yksinoloon.

Yksin ollessa oppii kiitollisuutta, joka voi olla uskomaton voimavara arjen keskellä. Kiitollisuus auttaa näkemään arjen laajemmassa mittakaavassa, ja pian huomaatkin kuinka monet asiat elämässäsi ovat hyvin.

2. Huomaat, mitä todella haluat elämältä: Kun otat aikaa itsellesi, otat aikaa myös omille ajatuksillesi. Silloin huomaat myös, mitä todella haluat elämältä - ja se voi olla myös erittäin pelottavaa.

Yksinollessa huomaa, tekeekö arki sinut todella onnelliseksi vai kulutatko aikaasi asioihin, jotka eivät tee sinua iloiseksi. Yksinolossa piilee myös loistava mahdollisuus tarkastella omaa arkeaan ja suuntaa, johon olet kulkemassa.

3. Vedät puoleesi terveitä ihmissuhteita ja huolehdit vanhoista suhteista: Kun otat aikaa itsellesi, jaksat olla paremmin läsnä läheisillesi. Kun vaalit omia tarpeitasi, voit kokonaisvaltaisesti paremmin. Silloin kykenet olemaan myös parempi ystävä, äiti tai kumppani.

4. Opit hidastamaan ja liikkumaan eteenpäin: Hektisen arjen keskellä kiireen tunne saattaa vaivata jokaista päivää. Silti emme välttämättä saa aikaiseksi mitään, mikä veisi meitä kohti unelmiamme ja tavoitteitamme.

Yksinolo auttaa sinua hidastamaan tahtia ja samalla liikkumaan eteenpäin, kun selkeytät itsellesi suuntaa, jota kohti kulkea. Yksinolo voi olla avain unelmien toteuttamiseen.


Lue myös: Tanssi ja soita ystävällesi - ota pienillä teoilla tauko jatkuvasta kiireestä

Lähde: She Knows

Kilpailut

Uusimmat