Rakkaat Hottikset, olisi vähän asiaa

19.09.2015 12:30 - Rea Tallgren

Rea Haverinen on Voicen uutistoimittaja ja kolumnisti, joka kirjoittaa ihmissuhteista ja -suhteettomuudesta sekä ihmisyydestä ja naiseudesta ylipäätäänkin.

Hottikset-sarja alkoi ryminällä viime viikolla Nelosella. Etukäteen sarjaa oli mainostettu pätkillä, joissa näkyi isorintaisia naisia ja treenattuja miehiä, jotka uskovat olevansa liian kuumia löytämään rakkautta. Kriteerit tulevalle kumppanille olivat niin kovat, että nämä ihmiset olivat mitä ilmeisimmin joutuneet tyytymään vaan oman peilikuvansa hyväilyyn ja sille flirttailemiseen.

Olin päättänyt, että katson sarjaa. Minua kiinnosti nähdä, osaavatko nämä ihmiset nauraa itselleen ja onko kyseessä enemmän huumorilla tehty parodia, vai todellinen, dokumentaarinen sarja täysin harhaisista hahmoista, jotka uskovat omaan ylitsevuotavaan erinomaisuuteensa samalla tavalla kuin sarjan mainoksissa annettiin ymmärtää. Ikäväkseni sain huomata, että kyse ei tainnut olla kummastakaan.

Minusta sarja on puhdasta kiusaamista. Sarjassa nämä Luojan valitut arvostelevat muita ihmisiä selän takana rajuin sanankääntein ja näyttävät joskus mielipiteensä myös kasvotusten sokkotreffeille mennessään. Naisen tärkein ominaisuus on se, että hän on viihtynyt tarpeeksi kuntosalilla. Miehen taas pitää olla pitkä ja komea. Luonne olis kiva, mutta ei pakollinen, hei. 

Itse jouduin lopettamaan sarjan katsomisen toiseen jaksoon. On käsittämätöntä, että nykyään huonoa käytöstä pidetään viihtenä. On surullista, että julkisuuteen pääsee olemalla sataprosenttinen idiootti ja kusipää, jonka ainoa krediitti on se, että on tarpeeksi tyhmä suostuakseen olemaan sitä myös kameroiden edessä.

Tiedän, mitä osa ajattelee nyt. "Voiiiii mikä kukkahattutäti." "Hiekkaa p*llussa.* Kenties. Mutta seison silti sanojeni takana. Mielestäni ilkeilyllä, helvetin huonolla käytöksellä ja silkalla sikailulla ei pitäisi kenenkään saada itselleen arvostusta. 

Odotetaan muutama vuosi. Nämä ihmiset ovat saattaneet painua täysin unholaan. On kuitenkin olemassa myös surullisempi vaihtoehto. He saattavat ansaita rahansa julkisuudella. Heistä voi tulla missituomareita tai hyvinvointieksperttejä, jotka antavat syvällisiä haastatteluja naistenlehtiin, vaikka keino nousta julkisuuteen alunperin antaisi kaikkea muuta kuin syyn arvostukseen. 

Itse lupaan, että jos joku näistä sankareista parin vuoden päästä selittää naistenlehden sivuilla elämästään, muistan, miten hän on pinnalle alunperin noussut. Olemalla ilkeä ja ylimielinen. Siinä kaksi ominaisuutta, joita ei voi pelkällä käsikirjoituksella keneenkään istuttaa.

Ps. Ylimmän kuvan nainen ei liity tapaukseen. Hän saattaa itseasiassa olla aivan mukava. 

 

Seuraa Reaa Instagramissa @reamarlena. Lue aikaisemmat Suhteettomuusteoria-kolumnit tästä.

Suosittelemme

Uusimmat