Älä kadu myöhemmin - 5 asiaa, joiden tekemistä ei kannata lykätä

26.09.2015 20:15 - Emma Ylistalo

Jos lykkäämme kaikkia tärkeitä asioita elämässämme hetkeen, jolloin emme ole yhtä kiireisiä, ne voivat lopulta valua ohi ennen kuin huomaammekaan. Tietyt asiat kannattaa siis nostaa tärkeysjärjestyksessä ylimmäksi.

Saamme usein nopean ajatuksen jostain, mitä meidän tulisi tehdä. Sitten eteemme tulee kaikkea muuta ja kiireessä unohdamme nämä tärkeät asiat. Lue alta viisi asiaa, jotka kannattaa muistaa kiireisessäkin elämässä.

1. Älä unohda kertoa rakastavasi

Välillä otamme läheisiltämme saamamme rakkauden liian itsestäänselvyytenä. Ja mikä vielä pahempaa, oletamme heidän tietävän, että rakastamme heitä ja unohdamme kertoa sen. Sen lisäksi, että meidän tulisi kertoa läheisillemme, kuinka paljon heistä välitämme, meidän tulisi kohdella heitä niin, että he huomaavat rakkautemme.

2. Älä lykkää anteeksiantoa tai anteeksipyyntöä

Meistä jokaista on varmasti joskus satutettu ja olemme elämässämme loukanneet muita. Päästä ikävistä tunteista irti ja pyydä anteeksi useammin kuin olisi edes tarpeen. Älä anna ylpeyden pilata ihmissuhteitasi. Kun päästät irti kaunoista ja pyydät anteeksi, olet paljon lähempänä rauhaa ja onnellisuutta.

3. Älä vaihda perhettäsi vähemmän tärkeisiin asioihin

Vaikka elämämme täyttyykin kaikista velvollisuuksista, muista asettaa perheesi muun edelle. Lapset eivät ole pitkään lapsia ja vanhempamme eivät ole täällä ikuisesti, joten nauti perheen yhteisestä ajasta. Aikatauluta muu elämäsi perheen ympärille, älä päinvastoin.

4. Älä lykkää elämänmuutosta

Jos elämäsi kaipaa muutosta, tee se nyt. Vaihda negatiivinen asenne positiiviseen, lopeta juoruilu ja katkaise vahingoittavan käytöksen ketju. Katso kaikkea hyvää elämässäsi ja mieti itsellesi tavoitteita, joita kohti pyrkiä.

5. Älä ajattele että yksi ihminen ei muuttaa asioita

Sen sijaan, että ajattelisit, ettei yksi ihminen voi muuttaa maailmaa, tee jotain sen muuttamiseksi. Ystävällisyys merkitsee enemmän kuin uskommekaan. Se ei maksa meille mitään, mutta sillä voi olla suurempi vaikutus kuin millään käsinkosketeltavalla asialla. Hymyllä, ystävällisellä sanalla, lämpimällä halauksella tai pienellä hetkellä, jonka käytät toisen kuuntelemiseen, voi olla suuri merkitys ympärilläsi oleville. Hyvät teot kasvattavat hyvää ympärillä, antavat toivoa ja voivat pelastaa toisen ihmisen päivän.


Lue myös: Oletko sanonut rakkaallesi jotakin kurjaa? 3 tärkeää syytä toimia ensi kerralla toisin

Lähde: Family Share

Suosittelemme

Uusimmat