Kuva: Fotolia

Haluatko antaa itsevarman kuvan? 7 pientä yksityiskohtaa, joiden avulla muut arvioivat sinua

03.10.2015 12:15 - Pauliina Jokinen

Tapaamasi ihmiset luovat sinusta mielikuvan pienten asioiden perusteella.

Käsiala

Tutkimuksen mukaan pienellä käsialalla kirjoittavat henkilöt ovat usein ujoja, huolellisia ja ahkeria. Sen sijaan ulospäinsuuntautuneemmat henkilöt yrittävät saada huomiota suuremmalla käsialalla. Ihmiset, joiden ajatus kulkee nopeammin kuin käsiala pysyy perässä, kirjoittavat usein sotkuista tekstiä.

Ihmiset, jotka ottavat asiat vakavammin, painavat kynää vahvemmin paperia vasten. Empaattiset ja herkät ihmiset sen sijaan kirjoittavat hennommalla käsialalla.

Vaatteidesi väri

Psychology Today -lehden mukaan valitsemiesi vaatteiden väri jää usein kanssaihmistesi mieleen ja luo sinusta mielikuvaa. Usein mustiin vaatteisiin pukeutuvaa pidetään taiteellisena, herkkänä ja tarkkaavaisena.

Valkoisiin vaatteisiin pukeutuvaa pidetään järjestelmällisenä ja loogisena. Vihreään pukeutuvat ovat uskollisia ja helliä sekä siniseen pukeutuvat ovat vakaita ja ottavat muut huomioon.

Kynsien pureskelu

Tietyt maneerit kertovat paljon persoonastasi. Se, miten reagoit jännittäviin tilanteisiin kertoo paljon hermojesi hallinnasta. Jos suit usein hiuksiasi, pureskelet kynsiäisi tai nypläät paitaasi, voit vaikuttaa hermostuneelta, turhautuneelta tai tyytymättömältä.

Esimerkiksi kynsien pureskelijat ovat usein täydellisyydentavoittelijoita, jotka purkavat jännitystään pureskelemalla kynsiään.

Kengät

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan ihmisestä voi tehdä pitävän arvion kenkien kunnon, värin ja tyylin perusteella. Tutkimuksen mukaan ihmisen tulotason, poliittisen suuntautumisen, sukupuolen ja iän voi arvioida kenkien perusteella 90 prosentin todennäköisyydellä.

Silmät

Silmät kertovat onko ihminen lojaali ja luotettava. Tutkimuksen mukaan silmien väri vaikuttaa siihen, minkälaisen mielikuvan ihmiset sinusta luovat. Sinisilmäisiä pidetään mukautuvina ja heillä on suurempi todennäköisyys sairastua alkoholismiin kuin tummempisilmäisillä.

Myös katsekontakti kertoo, oletko itsevarma vai vältteletkö tilannetta.

Täsmällisyys

Se, oletko myöhässä tapaamisesta, saattaa vaikuttaa lopullisesti mielikuvaan jonka annat. Jos tapaamasi henkilö on jo etukäteen miettinyt, ettei hän pidä sinusta, vaikuttaa myöhästyminen tähän varmasti. Ajoissa oleva henkilö antaa itsestään järjestelmällisen ja kontrolloidun kuvan.

Kädenpuristus

Jämäkkä kädenpuristus luo mielikuvaa varmasta ja luotettavasta henkilöstä. Heikko kädenpuristus puolestaan kielii alisuoriutumisesta ja itsetunnon puutteesta.


Lue myös: Seksuaalinen itsevarmuus kasvaa iän myötä - yleisimmät syyt

Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat