Kuva: Fotolia

On hyvä, etteivät kaikki pidä sinusta - 6 kohtaa vakuuttavat

07.10.2015 13:45 - Pauliina Jokinen

Haluatko miellyttää muita vai jakaako läsnäolosi mielipiteitä?

Vaikka olisit kuinka mukava työkavereillesi, ystävillesi tai satunnaisesti tapaamillesi tuttaville, on aina olemassa joku, joka ei pidä sinusta. Hän ei pidä tavastasi olla, nauraa tai kertoa tarinoita. Monesti tämä tulee yllätyksenä: Mitä pahaa minä olen hänelle tehnyt?

Se, etteivät kaikki pidä sinusta, on kuitenkin hyvä merkki: Teet jotakin joko hyvin oikein tai todella väärin.

Se tarkoittaa, että teet jotakin

Jotta voi tulla kritisoiduksi, pitää ensin tehdä jotakin. Se, ettet tee mitään, tarkoittaa myös ettet ole mitään.

Se voi tehdä sinusta paremman

Voit miettiä, miksi sinusta ei pidetä ja käyttää tietoa apunasi. Kritiikki on hyvä peili tekemisillesi.

Ihmiset näyttävät todellisen luonteensa

Negatiiviset ajatukset paljastavat, minkälaisten ihmisten kanssa olet tekemisissä. Ihmisten käytös paljastaa jotakin vain heistä itsestään - jotakin, mitä juuri sinä satut provosoimaan.

Kritiikki takaa, että olet oikeilla jäljillä

Ihmiset kiinnittävät huomiota sinuun, mitä vahvemmin kuljet omilla poluillasi. Ja mitä vanhemmaksi kasvat, sitä toivottavampaa on, että löydät oman tapasi olla maailmassa. Näin ollen onkin vain positiivista, että saat kritiikkiäkin – tarkoittaahan se, että olet edennyt.

Olet muiden ihmisten energian arvoinen

Se, että ihmiset puhuvat sinusta tarkoittaa, että he kokevat sinut niin merkitykselliseksi, että ajatteluusi kannattaa käyttää aikaa. Ihmiset muistavat sinut, vaikka et olisi paikalla.

Opit jotakin itsestäsi

Elämässä tulee aina vastaan ihmisiä, jotka eivät pidä sinusta. Se ei tarkoita, ettetkö voisi pitää itse itsestäsi. Muiden kritiikki voi kuitenkin saada sinut tarkastelemaan hyviä ja huonoja puoliasi entistäkin lähemmin. Miksi jokin asia on hyvä ja jokin huono? Voiko asialle tehdä jotain?

Kaikkein tärkein on kuitenkin löytää rauha: et voi miellyttää kaikkia, kaikkien ei tarvitse pitää sinusta. Kun otat muut huomioon ja olet ystävällinen - etkä silti tule jonkin henkilön suosikiksi, anna olla. Kaikkein tärkeintä on, että pidät itse itsestäsi.


Lue myös: Yksinäisyys yhtä tuhoisaa terveydelle kuin 15 tupakkaa päivässä

Lähde: Huffington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat