Kuva: Fotolia

Mikä motivoi sinua? 4 asiaa, jotka antavat tarkoituksen kaikelle

08.10.2015 23:15 - Pauliina Jokinen

Monet asiat tuntuvat ylivoimaisilta, ennen kuin ne ovat valmiita.

Olet tuijottanut Netflixistä jo useamman jakson lempisarjaasi, vältellyt gradun kirjoittamista aktiivisesti tai olet vetkutellut imurin varteen tarttumista. Oikeastaan kyseessä saattaa olla mikä tahansa asia, pieni tai suuri, joka vaatii ryhtymistä. Sitä kuuluisaa asioihin tarttumista.

Et jaksaisi, viitsisi tai sinua ei huvittaisi aloittaa, vaikka tiedät, että elämä helpottuisi, kun saisit asiat hoidettua.

Tarkemmin ajateltuna kaikki tekemämme asiat vaativat yhden allaolevista asioista toteutuakseen:

Tarkoitus

Ilman tiedostettua merkitystä tai syytä, on turhauttavaa tai lähes mahdotonta aloittaa mitään. Sinun on pystyttävä perustelemaan itsellesi, miksi ryhdyt toimeen ja mikä on tehtävän työn tarkoitus. Se vie meitä eteenpäin ja auttaa meitä ymmärtämään itseämmekin. Miksi teen tätä? Mikä merkitys tällä on minulle?

Saavutus

Saavutukset saavat meidät motivoitumaan. Voimme saavuttaa jotakin enemmän, paremmin. Vastapuolena on pelko epäonnistumisesta. Mitä jos en saavutakaan toivomaani tai yrittämääni asiaa? Mikä estää sinua saavuttamasta tavoitettasi?

Voit saavuttaa joka päivä jotakin pientä. Laadi lista asioista, joita toivoisit saavuttavasi tänään ja vedä ruksi tehtävien yli, kun olet saanut kaiken tehtyä.

Perspektiivi

Asioiden laittaminen perspektiiviin auttaa niin tunnemyllerrysten kuin työpaineidenkin alla. Kun ymmärrät, mikä on tärkeää, saat asiat järjesteykseen päässäsi ja olosi helpottuu. Negatiiviset ajatukset vetävät puoleensa negatiivisia toimintatapoja ja ajatusmalleja, mutta realistinen tai positiivinen elämänasenne auttaa suhtautumaan vaikeisiinkin hetkiin.

Onnellisuus

Käsitys onnellisuudesta on suhteellinen. Jotkut meistä tyytyvät vähempään kuin toiset. Onnellisuus on kuitenkin useimmilla asia, jota kohti he valinnoillaan pyrkivät ja se on peruste useimmille valinnoillemme.


Lue myös: Onnellisuus tekee kauniiksi, vaatekoolla ei ole väliä - muistilista itsevarmalle naiselle

Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat