Kuva: Fotolia

Onko seksi parisuhteenne suurin ongelma? Paranna yhteyttä helpoin keinoin

19.10.2015 17:45 - Eeva Rajala

Joskus pelkkä puhuminen auttaa siihen, että seksi alkaa taas luistaa.

Parisuhdeongelmista Relate Guide to Sex and Intimacy -kirjankin kirjoittanut Cate Campbell neuvoo Healthista-sivustolla, miten pienillä tavoilla ja hienosäädöllä intiimiyttä ja yhteyttä saadaan taas luotua.

Tehkää lista, mitä haluatte

Paperin toiselle puolelle voitte kirjoittaa toiveita toiselle osapuolelle, ja paperin kääntöpuolelle voidaan kirjoittaa vastaukset kumppanin toiveisiin. Listan luomisessa pitää muistaa positiivisuus.

Osoita kiitollisuutta kumppanillesi

Muistele, mitä hienoa kumppanisi on tehnyt sinulle tai sinun eteesi ja muistuta häntä siitä. Kiitä esimerkiksi siitä, että hän on tehnyt pitkästä aikaa ruokaa tai kiitä häntä siitä, että hän auttoi rahallisesti vaikeassa tilanteessa.

Aloita keskustelu mieluummin minä- kuin sinä-sanalla

Jos haluatte puhua parisuhdetta vaikeuttavista asioista, kuten esimerkiksi seksin vähenemisestä, kannattaa omat sanomisensa suunnitella hyvin. Jos aloitat lauseet minä-sanalla, ovat ne vähemmän hyökkääviä toista kohtaan kuin jos aloittaisit lauseet sinä-sanalla.

Pitäkää muisteluhetkiä

Vanhojen hyvien aikojen muisteleminen voi sytyttää kipinän uudelleen. Muistelujen ohessa voidaan keskusteluun tuoda mukaan toiveet siitä, miten seksi voisi muuttua tämänhetkisestä tilanteesta.

Keskustelkaa, miten kieltäytyä seksistä

Usein voi käydä niin, että kumppanin kieltäytyessä seksistä, toinen voi loukkaantua, eikä asiasta tai seksistä puhuta pitkiin aikoihin. Tämä voi vaikeuttaa seuraavaa seksuaalista hetkeä parisuhteessa, tai sitä ei välttämättä edes tule. Toinen voi kieltäytyä täysin eri tavalla seksistä kuin toinen. On hyvä, että kummatkin tiedostavat toisten tavan kieltäytyä, ettei se tule yllätyksenä ja harmituksena.

Viettäkää treffi-ilta

Treffi-ilta on tarkoitettu ainoastaan teille kahdelle. Se kannattaa myös suunnitella huolellisesti, mutta toki saa spontaaniudelle varata tilaa. Illan aikana ei kannata kiirehtiä missään kohdassa, ja riitaisia aiheita kannattaa välttää koko ilta. Keskittykää vain teidän kahden välisen yhteyden vahvistamiseen ja tunteeseen.

Seksihetkestä häirötön

Jos harrastatte pitkästä aikaa seksiä, pyrkikää sellaiseen tilanteeseen, ettei seksin harrastamista häiritse mikään. Tämä siis tarkoittaa, että kännykät ja muut älylaitteet suljetaan tai laitetaan äänettömälle. Lisäksi perheen lemmikkikoira kannattaa sulkea makuuhuoneen ulkopuolelle.

Hellikää seksin jälkeen

Monesti naiset ovat niitä, jotka haluavat jäädä halailemaan seksin jälkeen sylikkäin. Tämä helliminen seksin jälkeen on pelkästään hyvä asia. Se on erityinen hetki, jonka ei tarvitse kestää kuin muutaman minuutin. Nuo minuutit ovat kuitenkin hyvin tärkeitä ja tavallaan sinetöivät positiivisen seksikokemuksen.

Älä vain arvaile kumppanisi haluja

Moni suhde kariutuu siihen, että kumppanit vain kuvittelivat tietävänsä, mitä toinen tahtoo. Asiasta ei käyty kunnollista keskustelua koskaan. Muistakaa keskustella, jottei tarvitse lähteä arvausleikkiin, jossa ei ole voittajia. Jos jokin tuntuu sinusta epämukavalta, ota se puheeksi. Jos jokin on sinulle epäselvää, ota se puheeksi.


Lue myös: Oletteko keskustelleet tarpeeksi seksistä? Seikat, joista tiedät

Lähde: Healthista

Kilpailut

Uusimmat