Kuva: Fotolia

Sinulle nuorimies, joka huorittelit naisia bussissa

05.12.2015 12:15 - Rea Tallgren

Uutistoimittaja Rea Haverisen Suhteettomuusteoria-kolumnit käsittelevät kaikkea inhimillistä: ihmissuhteita ja -suhteettomuutta sekä ihmisyyttä yleensäkin.

Mukava ilta päättyi hiljattain ikävästi, kun samaan linja-autoon kanssani tuli nuorimies, joka päätyi kertomaan seikkailuistaan kovaan ääneen. Tämä mies oli arvioni mukaan parikymppinen, ei siis enää pelkkä poikanen.

Tätä hän myös korosti jutuissaan. Milloin hän oli "lykkinyt jotain huoraa" menemään baarin jälkeen, tai "nussinut toista horoa" sen jälkeen, kun kämppäkaveri, jonka mukaan tyttö oli kuulema baarista lähtenyt, oli sammunut.

Tytöillä ei ollut nimiä, eikä kasvoja - yksi heistä ei esimerkiksi muistanut kyseistä poikaa nähneensä, kun he kohtasivat uudestaan baarissa muutaman viikon päästä. Tästäkös poika oli innostunut ja esitellyt "helpon reiän" kaverilleen, sillä "huoria voi kyllä kierrättää."

Kuuntelin pojan tarinoita silmät suurina. Mielessäni kävi kaikenlaisia ajatuksia vihasta sääliin.

Kuinka pahasti siipeensä saanut täytyy olla, jos kaikille naisille on niin katkera, että pitää heitä pelkkinä huorina? Kuinka huono itsetunto täytyy olla, jos omista (mitä luultavammin keksityistä) seksihurjasteluista pitää kertoa bussissa suureen ääneen? Kuinka rikkinäinen suhde täytyy olla jokaiseen elämänsä naiseen, jos hetkeäkään luulee, että yhdestäkään naisesta tai tytöstä voi puhua kyseisellä tavalla? Kuinka paljon minä häpeäisin, jos olisin tuon kyseisen pojan äiti ja tietäisin hänen puhuvan vastaavalla tavalla?

Surullisinta ei ehkä ollut tämä yksi yksilö, jonka älykkyys tuntui olevan ameeban tasolla ja itsetunto alhaisuudessaan puolestaan matkalla maan läpi Kiinan puolelle. Surullisinta olivat ystävät, jotka hönöttivät jutuille ja myötäilivät huorittelua.

Väitän, että jokainen aikuinen ja fiksu ihminen bussissa häpesi pojan ja hänen ystäviensä puolesta silmät päästään. Jutut olivat groteskeja, huomionhakuisia ja oksettavia.

Oikeastaan haluan sanoa tuolle nuorelle miehelle ja hänen ystävilleen vain yhden asian. 

Puhukaa seksistä julkisella paikalla seuraavan kerran, kun kiveksenne laskeutuvat ja olette oikeasti harrastaneet seksiä. Tuollaisella käytöksellä tuskin saisi seksiä edes rahasta, joten huora-sanan viljelyn voitte saman tien unohtaa myös. Ja kumppanuutta, jos sitä joskus haluatte, kannattaa alkaa opetella arvostamaan naisia. "Lykkiminen" ja "helpot reiät" kun tuskin pitävät ketään tyytyväisenä loppuelämän ajan. 

Lue kaikki aiemmat Suhteettomuusteoria-kolumnit tästä.

Seuraa Reaa Instagramissa @reamarlena.


Suosittelemme

Uusimmat