Kuva: Fotolia

5 fiksua tapaa jouduttaa erosta toipumista

23.11.2015 15:15 - Senja Rapila

Miltei jokainen ero tuo tullessaan tunteita, jotka voivat kasvaa työstämättä niitä kunnolla miltei sietämättömiksi. 

Vaikka jokainen ero on omalla tavallaan sietämätön, ovat jotkut toista pahempia. Eron jälkeiset tunteet ovat varmastikin kaikista hirvein osa koko eroprosessia, sillä itsesäälille ei tunnu tulevan loppua jos se saa otteen elämästä. 

Eron jälkeen erilaiset tunteet myllertävät, ja olo voi tuntua hullulla - varsinkin jos sinä olet jätetty osapuoli. Seuraavaksi on kuitenkin muutamia asioita, joita tulisi eron jälkeisessä vaiheessa välttää, jotta toipumisprosessi kuluisi jouhevasti:

1. Älä soita hänelle tunteidesi rohkaisemana

Jos erosta on kulunut jo tovi ja suurin pöly on laskeutunut, ei ole hyvä idea soittaa entiselleen - edes humalassa. 

Tunteiden vallassa soittaminen tai puhelimessa itkeminen ei tee erosta yhtään sen parempaa: kun kerrot eksällesi elämäsi olevan tyhjää ja arvotonta ilman häntä, ei entinen kumppanisi tule arvostamaan puhelua. Jos näytät hänelle haavoittuneisuutesi ja hohkaat pelkästään epävarmuutta, hän tulee todennäköisesti karttamaan sinua vielä normaalia enemmän.

Jos entinen heilasi on tehnyt hyvin selväksi ettei halua nähdä sinua enää lainkaan, on parasta vain ottaa askel takavasemmalle ja etsiä uusi rakkauden kohde. 

2. Karta häntä sosiaalisessa mediassa 

Mitä tahansa teetkin, vältä kumppaniasi sosiaalisessa mediassa: hänen kuvansa ja päivityksensä saavat sinut vain ikävöimään entistäsi vieläkin enemmän. 

Kaikki eksäsi iloiset kuvat ja päivitykset saattavat olla kuitenkin vain hämäystä: voi olla että hän laittaa niitä Facebookiin, Instagramiin tai Twitteriin vain siksi, että hän tietää sinun näkevän ne. Hän haluaa näyttää sinulle, että elämä rullaa loistavasti - ilman sinua.

Jos eksäsi on jo onnistunut blokkaamaan sinut somessa, älä valita hänelle siitä. Hyväksy kohtalosi ja ole tyytyväinen siitä, että nyt et vahingossakaan pysty seuraamaan hänen tekemisiään. 

3. Älä kerää ja tukahduta tunteitasi

Vaikka suosittelemmekin välttämään liiallisia tunteenpurkauksia, älä kuitenkaan pakkaa jokaista tunnetta syvälle tavoittamattomiin. Älä ole se ex-kumppani, jonka kanssa ei pysty puhumaan asioista, ja joka pakkaa kaikki entisten suhteidensa tunteet piiloon. 

Jos sinusta tuntuu siltä, että ajatuksesi alkavat pakkautumaan, eikä sinulla ole muuta mietinnän aihetta, keksi itsellesi uusi harrastus, joka vie ajatuksesi suhteesta muualle. Kuntoile, ota missioksi upea kesäkroppa, neulo - mikä vain kelpaa, joka työllistää aivojasi. Muista myös antaa vaikeidenkin tunteiden tulla, kun niiden aika on. On aivan oko olla vihainen, surullinen ja tuntea olonsa turvattomaksi. Vaikeimmatkin tunteet pienenevät ja helpottavat pikkuhiljaa.

4. Älä kuuntele turhia "neuvoja"

Välillä voi tuntua hyvältä ottaa neuvoja ystäviltä eron jälkeen. Pitää kuitenkin muistaa se, että kaikkien neuvot eivät ole siitä parhaimmasta päästä. Jos olet joskus kiinnittänyt huomiota, nämä "neuvot" eivät yleensä muutu ajan saatossa laisinkaan. Jokaisen erosi yhteydessä saatat kuulla ympäripyöreästi samat lauseet.

Naiset käyttävät yleensä fraaseja "anna hänelle tilaa, kyllä hän jossain vaiheessa tajuaa sinun arvosi", "hän oli muutenkin melkoisen idiootti, pärjäät paljon paremmin ilman häntä!" tai "kaikella on tarkoituksensa". 

Miesten suosimat kannatuslauseet ovat "nyt menet iskemään jonkun uuden", "oletko varma ettei hänellä ollut toista?" tai "nyt mennään ryyppäämään - siis strippiklubille". 

5. Vältä yhteisiä muistoja 

Tottakai teillä on yhteisiä muistoja, joita et pysty välttelemään loputtomiin. Jos kumppaniltasi on jäänyt luoksesi vaatteita  tai muita tavaroita, katsele niitä hetki, ime niistä viimeiset muistot ja heitä ne pois. Jos eksäsi on tulossa hakemaan tavaransa vielä jonakin päivänä, pakkaa tavarat laatikkoon ja vie ne varastoon tai kaapin pohjalle: pois silmistä, pois ajatuksista. 

Jos puhelimessasi on kuvia tai seksikkäitä viestejä entiseltä kumppaniltasi - poista ne. Hyvien aikojen miettiminen ei muuta tilannetta, se tekee sinulle itsellesi vain huonon olon.

Lue myös: En tajunnut, että sinulla on noin hyvä vartalo: Oudot asiat, joita miehet ovat sanoneet kesken seksin

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat