Kuva: Fotolia

Miehen ritarillisuus riippuu yhdestä seikasta naisen ulkonäössä

23.11.2015 14:45 - Senni Loikala

Tutkimus selvitti, miten miehet suhtautuvat käsineensä kaupungilla tiputtaneisiin lyhyt- ja pitkähiuksisiin naisiin.

Miehet käyttäytyvät ritarillisesti useammin pitkähiuksisia kuin lyhyttukkaisia naisia kohtaan. Näin väittää tuore ranskalainen tutkimus, joka on julkaistu Scandinavian Journal of Psychology –lehdessä.

Tutkimuksessa oli mukana naisia, joiden hiukset olivat vähintään olkapäille, sekä lyhyemmät kutrit omaavia leidejä. Jokaisen tuli pudottaa käsineensä kadulla välillä miesten, välillä naisten eteen.

Miehet nostivat naisen käsineen lähes kaksi kertaa suuremmalla todennäköisyydellä, jos naisella oli pitkät hiukset. Naisten huomaavaisuus ei puolestaan riippunut siitä, minkä pituiset hiukset käsineen tiputtajalla oli.

Syyt

Tutkijoilla on arviointeja siitä, mitkä asiat vaikuttivat tuloksiin.

- Tuloksemme osoittavat, että miehet saattavat pitää naista, jonka hiukset ulottuvat hänen niskansa alapuolelle, olkapäille ja selkään, terveenä ja hänen lisääntymisterveyttään hyvänä, mikä voi johtaa vuorovaikutukseen helpommin hänen kanssaan, tutkijat perustelevat.

Julkaisussa tutkijat kiteyttävät monien miesten suhtautumisen naisten hiusten pituuteen näin: ”Pitkähiuksisia naisia pidetään feminiinisempinä, nuorempina, terveempinä ja seksikkäämpinä.”

Tutkimuksesta huolimatta ei kannata unohtaa, että hiustyyli on makuasia. Osa miehistä pitää enemmän lyhythiuksisista naisista, eikä monille kutrien pituudella ole väliä.


LUE MYÖS: Onko sinulla naisen vai miehen aivot? Testaa helposti

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat