Kuva: Fotolia

Neljä tapaa, joilla rakkaus voi pilata sinut

26.12.2015 18:15 - Senja Rapila

Vaikka rakkaus olisikin ihanaa, se voi pilata sinut monella tapaa.

Rakastuminen on joidenkin mielestä maailman paras tunne, sillä se tekee sinut onnelliseksi ja iloiseksi. Rakastuminen kuitenkin muuttaa kaiken ja se muuttaa meitä myös ihmisinä. Me emme kuitenkaan muutu aina parempaan suuntaan.

On olemassa yleisiä virheitä, joihin miltei jokainen on sortunut elämänsä aikana rakastuessaan. Toivottavasti jokainen kuitenkin oppii virheistään ja osaa suhtautua niihin seuraavalla kerralla oikein.

1. Sinusta saattaa tulla antisosiaalinen

Kun löydät täydellisen kumppanin, sinulle saattaa tulla tunne, että et halua poistua hänen viereltään laisinkaan. Näin ystäväsi saattavat alkaa miettiä jatkuvan poissaolosi ja välinpitämättömyytesi syytä. 

Et välttämättä vastaa tekstiviesteihin lainkaan ja olet liian kiireinen viettämään aikaa ystäviesi kanssa. Mitä syvemmin rakastut, sitä enemmän unohdat ympärilläsi olevan ulkomaailman. Kumppanistasi tulee sinun koko maailmasi. Vaikka tämä voi olla sinulle ihanaa aikaa, ystäväsi eivät ole kanssasi aivan samaa mieltä.

2. Sinusta saattaa tulla riippuvainen

Addiktoitunut on jopa parempi kuvaus tälle, nimittäin sinä voit huomaamattasi tulla täysin riippuvaiseksi rakkautesi kohteesta. Hän on jatkuvasti mielessäsi ja ajatuksesi pyörivät hänen ympärillään. Kumppanisi tekee sinut niin onnelliseksi, että rakkaus muuttuu huumeeksi.

On hyväksyttävää rakastaa toista rajattomasti, mutta liika riippuvaisuus on haitaksi suhteelle. Sinun pitää rakastaa muitakin asioita elämässä, muuten annat kumppanillesi mahdollisuuden tuhota sinut hetkessä, jos hän jättää sinut vaille rakkauttaan.

3. Sinusta saattaa tulla järjettömän mustasukkainen

Ne, jotka sanovat rakkauden olevan järjetöntä, ovat oikeassa. Tunteet ovat järjettömiä. Mustasukkaisuudelle on paljon hyviä syitä, mutta sille on myös niitä todella huonojakin.

Pettääkö kumppanisi sinua, koska hän ei ole vastannut viestiisi tunnin aikana? Ei, ehkä hän oli vain liian kiireinen vastatakseen, ja unohti vastata viestiisi myöhemmin. Ehkä hänellä on töissä kiirettä tai hänellä ei ole puhelimessaan kenttää.

4. Sinusta saattaa tulla pakkomielteinen

Tietynlainen pakkomielteisyys on hyväksyttävää, sillä se on tarpeellista tosirakkauden selviämiseen. Kun omistamme itsemme toiselle täysin, meistä tulee riippuvaisia sekä pakkomielteisiä sen suhteen. Näin meidän onnellisuutemme riippuu hetkellisesti toisesta ihmisestä ja siitä, kuinka hän vastaa rakkauteemme. 

On epäterveellistä olla täysin pakkomielteinen kumppaniltaan saaman huomion määrään. Kun meistä tulee pakkomielteisiä, kadotamme itsemme. Kun kadotamme itsemme, rakastamamme ihminen kadottaa sen ihmisen, ketä hän rakastaa.

Lue myös: 5 ominaisuutta, jotka löytyvät hyvältä kumppanilta

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat