Kuva: Fotolia

Miten teet hyvän vaikutuksen sanomatta sanaakaan? Muutama keino auttaa

11.01.2016 23:15 - Pauliina Jokinen

Asennollasi voi olla suuri merkitys, jos yrität tehdä vaikutusta.

Joskus sitä kuitenkin eksyy niin tärkeisiin tilanteisiin, ettei ole mahdollisuutta jättää mitään sattuman varaan. Siksipä kannattaakin huomioida muutama niksi, joilla maksimoit vaikutuksen tekemisen esimerkiksi ensitreffeillä tai työhaastattelussa.

Hio asentoasi

Istu ryhdikkäästi, mutta älä liian suorassa - liiallinen pönöttäminen näyttää jäykältä. Vedä hartioitasi kevyesti taaksepäin, avaa rintakehääsi ja kuvittele, että päästäsi lähtee naru, joka pitää päätäsi pystyssä.

Harjoittele vahva poseeraus

Myös seistessäsi on tärkeää muistaa olemuksesi. Harjoittele siis jo valmiiksi poseeraus, jossa tunnet olosi vahvaksi ja varmaksi. Muista ryhti ja aseta kätesi kevyesti lanteillesi tai laske ne vierellesi. Vältä nostamasta käsiäsi lähelle kasvojasi, äläkä koskettele huuliasi - se antaa sinusta epävarman kuvan.

Älä risti käsiäsi

Tutkimusten mukaan käsiä rinnallaan ristissä pitävät ihmiset vaikuttavat vaikeammin lähestyttävimmiltä. Lisäksi aivojen on vaikeampi keskittyä tilanteeseen ja ratkaista ongelmia. Voit ristiä kätesi, jos olet ryhmässä - silloin ele vaikuttaa siltä, kuin kuuntelisit tarkkaavaisesti.

Luo katsekontakti

Mutta älä tuijota! Tutkimusten mukaan miellyttävä määrä katsekontaktia on noin 50-50. Voit hakea ajatuksiasi ja miettiä seuraava pointtiaisi tuijottamatta keskustelukumppaniasi suoraan silmiin.

Nojaa eteenpäin

Nojaa hiukan eteenpäin kohti keskustelukumppaniasi. Pidä kuitenkin sopiva etäisyys, ettet vaikuta oudolta.

Pidä kahvikuppia oikealla korkeudella

Joskus on helpompaa, kun käsillä on jotakin tekemistä. Voitkin pitää kiinni kahvikupistasi, jonka olet laskenut sopivan alas, lähemmäksi rintaasi. Jos pidät kuppia jatkuvasti naamasi lähellä, luot välillenne etäisyyttä.

Puhu käsilläsi

Tutkimusten mukaan käsillä puhuminen edesauttaa ajattelua. Se osoittaa myös sinun uskovan kertomaasi asiaan.

Kopioi

Ihmiset mieltyvät usein samankaltaisiin ihmisiin - kopioi siis keskustelukumppanisi pieniä eleitä, mutta älä tee siitä liian läpinäkyvää.


Lue myös: 6 asiaa, jotka jokaisen tulisi oppia elämänsä aikana

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat