Kuva: Fotolia

"Sinä äiti, joka et kiinnittänyt lapsiisi huomiota leikkipuistossa..."

20.01.2016 15:45 - Senni Loikala

Perheenäiti Constance Hall kirjoittaa kauniisti äitiydestä ja virheiden sietämisestä. Hänen sosiaalisessa mediassa julkaisemaansa päivitystä on jaettu jo noin 130 000 kertaa.

Nainen, joka katselit puhelintasi leikkipuistossa, etkä kiinnittänyt lapsiisi huomiota – minä kunnioitan sinua. Kunnioitan, koska et antaudu yleiselle käsitykselle siitä, että sinun pitäisi olla läsnä 24 tuntia päivässä. Kunnioitan, koska haistatat pitkät sille, mitä ”äitipoliisien” porukka ajattelee.

Sinä nainen, jonka edessä on tiskivuori ja joka silti kävelet ovesta ulos ja menet kahville ystäviensä kanssa – minä kunnioitan sinua.

Hyvänä äitinä, vaimona tai ihmisenä oleminen EI tarkoita, että siivoat kotiasi ajasta ikuisuuteen. Jos paikat jäävät puhdistamatta pitkiksi ajoiksi, tulevat ystäväsi apuun. Olen siitä varma.

(kuva: Fotolia)

Sinä nainen, joka olet lääkärin vastaanotolla ja odotat kärsivällisesti päästäksesi pyytämään masennuslääkkeitä – minä kunnioitan sinua.

Synnytyksen jälkeinen masennus on yksi paholainen. Pystyt silti selviytymään, etkä sekoita masennusta siihen, ettet pärjäisi – olet ryhtynyt toimiin, minä näen sinut selviytymisen kuningattarena.

Liian usein vahvuus ja heikkous sekoitetaan, vahvuutta on pyytää apua. Sinä olet todella vahva.

Monet naiset käyvät läpi tismalleen saman prosessin, he eivät vain puhu siitä.

Sinä nainen, joka et pudottanut kaikkia raskauskilojasi – minä kunnioitan sinua.

Uusi ympärivuorokautinen työsi, josta ei makseta ja joka ei tule päättymään 20 vuoteen, EI ole hyvä ajoitus jättää kakkupalaa syömättä. Syö koko kakku, syö koko helkkarin kakku ja haistata pitkät hänelle, joka kehtaa huomauttaa asiasta. Sinun synnytyksen jälkeinen vartalosi ei ole yhtäkkiä vapaana julkiseen kommentointiin.

Rakkaudella,

Äitikuomasi, jonka päivät täyttyvät mammuttimaisista virheistä ja mikrotason voitoista – ja jonka sydän yhä räjähdysmäisesti sykkii Rakkaudesta lapsiini koko päivän ajan.

Con


Lue myös: Tuore äiti hermostui raskauskilojen pudottamiseen hoputtamisesta - kirjoituksesta nettihitti

Kilpailut

Uusimmat