Kuva: Fotolia

Koetko muut naiset uhkana? Syy on hormoneissa

04.02.2016 11:15 - Reija Saarinen

Tuntuuko sinusta usein, että toinen nainen on aikessa varastaa deittisi? Jos vastasit kyllä, on tämä juttu sinua varten.

Jokainen on varmasti kokenut seuraavanlaisen tilanteen: Tapaat toisen naisen ja jostain kumman syystä sinut valtaa paha tunne hänestä. Et tiedä miksi, mutta jostain syystä et vain pidä hänestä. Nyt tälle ilmiölle on annettu Gamour-lehdessä myös tieteellinen selitys.

Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset, joilla on korkea estrogeenitaso, kokevat muut ovuloivat naiset uhkana eli tyyppinä, joka yrittää viedä hänen kumppaninsa. Kyseiset tasot siis nousevat naisilla aina ennen ovulaatioita.

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkimuksessa naisille näytettiin kahden eri naisen kuvaa. Toinen kuvissa olevista naisista ovuloi, toinen ei. Tämän jälkeen naisten tuli kertoa, kumman he kokevat itselleen suuremmaksi uhaksi.

Tulosten mukaan naiset, joiden kehossa oli paljon estrogeeniä, ajattelivat ovuloivan naisen olevan potentiaalinen kumppanin varastaja. Tämä ei ehkä ole kovinkaan yllättävää, jos tarkastellaan aiempaa tutkimusta, jonka mukaan miehet pitävät ovuloivaa naista viehättävämpänä.

Tutkijoiden mukaan hormonitasot siis saavat naisessa aikaan mustasukkaisuuden tunteita, joita hän kohdistaa myös kumppaniinsa ja pitää tätä paremmin silmällä silloin, jos hän on ovuloivan naisen seurassa. Ja tämä kaikki on osa luonnollista kilpailustrategiaa ja suvun jatkamista.

Hämmentävää, eikö totta?

Lue myös: Oletko tyttö vai nainen? 9 seikkaa ratkaisevat

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat