Homomiehen kirje vanhemmille koskettaa: "Anteeksi äiti, mutta ei siitä, mitä minä olen"

10.02.2016 19:45 - Senja Rapila

Näyttelijä Ian McKellen on osallistunut Letters Live -tilaisuuteen, jossa hän on lukenut voimaannuttavan tarinan miehestä, joka tuli kaapista ulos vanhemmilleen.

Englantilainen näyttelijä Ian Murray McKellen, 76, on englantilainen näyttelijä, joka tunnetaan myös aktiivisena homoseksuaalien oikeuksien puolustajana. Hän on yksi harvoista tähdistä, jotka ovat avoimesti homoseksuaaleja.

Mies on osallistunut kirjallisuuden juhlaan, Letters Live -tilaisuuteen, jossa luetaan erilaisia, voimaannuttavia kirjeitä. McKellen luki kirjeensä homoseksuaalin miehen, Michael Toliverin, näkökulmasta, joka huomaa, että hänen omat vanhempansa ovat liittyneet homovastaiseen kampanjaan. Mies selittää kirjeessä vanhemmilleen kuka hän todellisuudessa on, vaikka ymmärtääkin heidän pettymyksensä.

Vaikka kirjeen onkin kirjoittanut joku muu, se on selkeästi todella henkilökohtainen myös McKellenille. Jossain välissä se sai miehen herkistymään, joten nämä ovat varmasti myös niitä sanoja, mitkä hän olisi halunnut sanoa omille vanhemmilleen.

Alla muutamia otteita kirjeestä:

"Anteeksi, äiti. Ei siitä mitä minä olen, vaan siitä, mitä varmasti tunnet tällä hetkellä. Tiedän sen tunteen, koska olen tuntenut niin suuren osan elämästäni. Inhoa, häpeää, epäuskoa - ja hylkäämisen pelkoa siitä, minkä tiesin todelliseksi luonnokseni jo lapsesta lähtien."

"Ei äiti. Minua ei houkuteltu tähän. Kukaan homoseksuaali ei koskaan ollut mentorinani, mutta tiedätkö mitä? Minä toivon, että joku olisi ollut. Toivon, että joku itseäni vanhempi ja viisaampi olisi ottanut minut sivuun ja kertonut: 'Kaikki on ihan hyvin, muksu. Sinusta voi tulla lääkäri tai opettaja, ihan niin kuin kaikista muistakin. Et ole hullu tai ilkeä - voit menestyä, olla onnellinen ja löytää rauhan kaikenlaisten ystävien seurasta, jotka eivät välitä siitä, kenen kanssa menet sänkyyn. Kaiken lisäksi voit rakastaa ja tulla rakastetuksi ilman, että vihaat itseäsi sen vuoksi.'"

"Tiedän mitä ajattelette tällä hetkellä. Kysytte itseltänne mitä te teitte väärin ja miten annoitte tämän tapahtua minulle. Kumpi teistä teki minusta tällaisen? En osaa vastata siihen. Enkä välitä siitä. Ainoa asia mitä tiedän, on se, että jos sinä ja isä olette vastuussa siitä millainen minusta tuli, kiitän teitä sydämeni pohjasta, koska se on elämäni valo ja ilo."

"Tiedän, etten voi kertoa teille millaista on olla homoseksuaali. Voin vain kertoa, millaista se ei ole. Se ei ole sanojen takana piileskelyä, äiti. Se ei ole oman vartalon pelkäämistä tai omien, jumalan luomien himojen pelkäämistä. Se ei ole naapurin tuomitsemista, paitsi jos hän on epämukava tai röyhkeä."

"Homous on opettanut minulle toleranssia, myötätuntoa ja kunnioitusta. Se on näyttänyt minulle rajattomat mahdollisuudet elämiseen. Se on antanut minulle ihmisiä, joiden intohimo, ystävällisyys ja herkkyys ovat minulle jatkuva voimanlähde. Se on tuonut minut miehen perheeseen, äiti, ja minä pidän elämästäni täällä. Minä todella pidän."

Voit katsoa McKellenin lukevan koko koskettavan kirjeen täällä.

Lähde: Independent

Lue myös: Liikuttava video muistuttaa seuraamaan unelmiaan - loppuratkaisu yllättää

Kilpailut

Uusimmat