Kuva: Fotolia

Seksuaalinen suuntautuminen ei kerro koko totuutta seksuaalisista haluista

01.03.2016 15:15 - Emma Ylistalo

Tuoreen tutkimuksen mukaan nykyään ollaan seksuaalisesti avoimempia.

Helposti ajatellaan, että heteronaiset ovat ainoastaan miesten kanssa ja homoseksuaaliset taas ainoastaan saman sukupuolen kanssa. Tuoreen tutkimuksen mukaan asia ei kuitenkaan ole näin mustavalkoinen. Journal of Adolescent Health -julkaisun tutkimuksessa haastateltiin liki 3000 murrosikäistä naista.

13-18-vuotiaista seksuaalisesti aktiivisista naisista neljä viidesosaa, jotka tunnistivat itsensä biseksuaaleiksi, olivat olleet miehen kanssa lähiaikoina -mutta näin oli myös yhdellä viidesosalla heistä, jotka kokivat itsensä homoseksuaaleiksi.

Tutkimuksen johtaja Michele Ybarran mukaan tämä tutkimus siis todistaa, että seksuaalinen suuntautuminen ja seksuaalinen käytös eivät aina kohtaa.

Mutta päteekö tämä muillakin kuin murrosikäisillä? Lähiaikainen raportti osoittaa myös, että seksuaalinen suuntautuminen ja käytös eivät ole aina yhteydessä. Vuosien 2011 ja 2013 välillä tehtyjen tutkimusten mukaan hieman yli 17 prosenttia 18-44-vuotiaista naisista kertoivat olleensa seksuaalisessa kontaktissa toisen naisen kanssa, vaikka heistä hieman yli 92 prosenttia koki olevansa heteroseksuaaleja. Myös miehistä hieman yli 6 prosenttia sanoi harrastaneensa seksiä saman sukupuolen kanssa, vaikka hieman yli 95 prosenttia kertoi olevansa heteroita.

Yhä useampi tutkimus siis todistaa, että ihmiset ovat seksuaalisesti avoimempia kuin aikaisemmin ja vaikka kertoisi olevansa heteroseksuaali, se ei välttämättä tarkoita, etteikö olisi koskaan kokeillut seksiä saman sukupuolen kanssa.

Glamour-lehden teettämä kysely tukee tätä entisestiään. Kyselyyn vastasi 1000 naista ja yli 60 prosenttia heistä sanoi, etteivät he usko seksuaali-identiteetin menevän selkeisiin kategorioihin, kuten heteroseksuaaleihin, homoseksuaaleihin tai biseksuaaleihin.

Vaikka tuore tutkimus keskittyikin ensisijaisesti biseksuaaleihin ja homoseksuaaleihin, se todistaa, että yksi sana harvoin kertoo kaikkea ihmisen seksuaalisista haluista ja kokemuksista.


Lähde: Glamour

Lue myös: Uusi tutkimus: "Lähes jokainen nainen on vähintäänkin biseksuaali"

Kilpailut

Uusimmat