Kuva: Fotolia

Antti rakastaa seksiä, Matti äitiään! Nimi kertoo millainen kumppani mies on - lue hervoton listaus

15.04.2016 19:45 - Rea Tallgren

Rea Haverinen on Voicen uutistoimittaja ja kolumnisti, joka kirjoittaa ihmissuhteista ja -suhteettomuudesta sekä ihmisyydestä ylipäätäänkin. Tällä kertaa hän pyysi lähipiiriltään apua ja selvitti, minkälaisia kumppaneita minkäkin nimiset suomalaisemiehet ovat.

Oletko joskus miettinyt, että nimi on enne? Näin saattaa todella olla. Päätin kysellä ystäviltäni, minkälaisia miehiä heidän poikaystävänsä ovat. Tiedot nivottiin yhteen kuin totaalisen epäluotettavassa ja kapeakatseisessa tutkimuksessa konsanaan. Seurauksena oli hauska listaus siitä, millaisia kumppaneita eri nimiset suomalaismiehet mahdollisesti ovat. 

Lue lista alhaalta pilke silmäkulmassa ja kerro, osuiko kuvailu oikeaan sinun kumppanisi kohdalla?

Antti

Antit ovat poikaystävinä seksiä ja huonoa huumoria rakastavia. Ainoa asia, joka Antin kanssa mietityttää on se, kumpaa edellä mainituista Antit enemmän rakastavat. Antit eivät arkaile sanoa mielipidettään. Sosiaalisessa mediassa Antti tulee jälkijunassa, mutta vain, koska on päättänyt, että some on syvältä. Antti on käsistään kätevä ja hoitaa niin emännän kuin kodin pienet korjaustyötkin hetkessä. Antit ovat rehtejä perusmiehiä, jotka eivät pelkää sitoutua.

Timo

Timo rakastaa eläimiä, erityisesti koiria. Hän on hellä lemmikilleen ja myös kumppanilleen. Timo nauttii metsässä samoilua ja mökillä kalastamista. Timo saa nuotion ja naisen syttymään hetkessä, mutta toisinaan tuota metsämiestä joutuu muistuttamaan muun muassa deodorantin käyttämisestä.

Pekka

Pekka on urheilija henkeen ja vereen. Mikäli hän ei käy potkimassa palloa tai lätkimässä kiekkoa, polkee hän töihin - tai sinua. Pekka syö kuin eläinlauma, ja Pekan kumppanin pitääkin ymmärtää, että kuukausipalkasta vähintään 60 prosenttia menee helposti kurkusta alas. Joskus Pekka on liian väsynyt tekemään muuta kuin urheilemaan ja syömään - siksi Pekan kumppanin pitää itse olla valmis huhkimaan esimerkiksi vällyjen välissä.

Matti

Matti on sitoutumista kammoamaton mies, joka nauttii kotisohvalla löhöilystä ja yksinkertaisesta elämästä. Matin suurin pahe on tietokonepelit ja muutama olut poikien kanssa silloin tällöin. Kun Matti matkustaa, hän tekee sen kumppaninsa kanssa. Matti rakastaa äitiään ja muita elämänsä naisia. Matti ei kuitenkaan turhaan hoe, että rakastaa. Sen sijaan hän suhtautuu asiaan miettien, että ilmoittaa kyllä sitten jos tilanne muuttuu.

Ville

Ville ei voi keskustella asioista, jos hänellä on nälkä. Villen saattaa yllättää kyynel silmässä, eikä hän tiedä syytä siihen. Jos häneltä kysyy, onko hän syönyt, hän ymmärtää, ettei ole, ja se on syy siihen, miksi hän on surullinen. Asialle ei kuitenkaan saa nauraa, koska silloin Ville alkaa itkeä vuolaasti. Ville ei ole materialisti. Hän ei halua lahjaksi tavaroita, vaan neljän ruokalajin illallisen. 

Kalle 

Kalle treenaa hauiksiaan peilin edessä samalla kun opiskelee liiketaloutta tai luovaa alaa. Kallesta piti tulla jalkapalloilija tai jääkiekkoilija, mutta loukkaantumiset estivät asian. Kalle on tottunut samaan mitä haluaa, eikä siksi aina ole ihannekumppani. Kalle elää vieläkin kuin olisi huippu-urheilija, ja kuin naiset lakoaisivat hänen jalkoihinsa. Kallella on paljon opittavaa - mutta kärsivällinen opettaja saa miehestä kunnon kumppanin.

Juha

Juha polttaa röökiä ja vetää kaljaa. Se ei kuitenkaan tee hänen charmistaan yhtään vähäisempää. Naiset pitävät Juhasta, ja Juha heistä. Toisaalta Juhan on vaikea pitää silmänsä yhdessä kohteessa, tarjolla kun olisi useampia ja olut monesti saa silmät harittamaan moneen suuntaan.

Jani

Jani rakastaa musiikkia. Hän haluaisi olla kuuluisa muusikko, mutta päätyy yleensä soittelemaan kitaraa korkeintaan omalla pihalla tai parvekkeella. Janin kumppanin pitää ihailla miestään ja kehua hänen musikaalisuuttaan. Sen jos tekee, saa Janista uskollisen ja rauhallisen kumppanin, joka ei epäröi esittää rakkaalleen serenadeja - pyynnöstä tai ilman.

Mikko

Mikko on työnarkomaani, joka saattaa herätä keskellä yötä keksittyään jotakin työhön liittyvää. Jos Mikon kumppani ymmärtää, miltä tuntuu suhtautua intohimoisesti työhönsä, näyttävät pariskunnan tähdet kirkkailta. Mikon kumppanin tulee jaksaa kuunnella Mikon ideoita ja oivalluksia ja antaa niihin oma mielipiteensä - ja aito sellainen. Mikon kanssa ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan pettämisestä - hänen ainoa rakastajansa on hänen työnsä!

Mika

Mika on tatuointimiehiä ja ylimääräiset rahat menevät kaikki niin sanotusti iholle. Mika ei myönnä sitä, mutta hän yrittää epätoivoisesti kasvattaa itselleen miesnutturaa. Hänen lempivaatteitaan ovat kauluspaidat, ruudulliset ja flanelliset mielellään. Mika seuraa mediaa, mutta ei voi sietää reality-ohjelmia. Mikan kumppanin pitää ymmärtää tatuointeja, ja myös se, että mikäli taloudessa on vain yksi televisio, ei siitä tulla Temptation Islandia katsomaan!

Jaakko

Jaakko etsii pavunvartta, eikä aina tunnu olevan aivan kartalla siitä, missä mennään. Jaakko on seikkailija, mutta hyväntahtoinen sellainen. Jaakko pitää laskettelusta ja metsässä samoilusta. Iltaisin Jaakko haluaa katsoa dokumentteja ja keskustella syvällisiä. Jaakon kanssa parisuhde voi toimia, jos pidät teestä ja olet kiinnostunut pseudotieteistä. 

Jouni

Jouni ei osaa käyttää rahaa. Tai oikeammin; Jouni osaa käyttää paljon rahaa - säästäminen sen sijaan on vaikeampaa. Jounilla on todella tärkeää se, miltä hänen kotonaan näyttää. Jouni ei pidä ihmisistä. Jounilla on vain vähän ystäviä ja sen on hänen oma valintansa. Jouni on sympaattinen, mutta hyvin valikoiva. Jounia saa aina odottaa, sillä hän tuseeraa kotona minuuttikaupalla omia touhujaan ennen kuin on lähtövalmis. Jouni on hyvin allerginen, joten eläinrakkaat älkää vaivautuko!

Jesse

Jesse on todellinen fuck-boy. Jesse käy salilla, mutta unohtaa jalkapäivän. Jessen elämään kuuluu pyhä kolminaisuus: rinta, hauis ja protsku. Jessen kulmakarvoihin on usein ajeltu lovi. Jesset ajelevat myös rintakarvansa. Jessen tyttöystävällä pitää olla tiukka peppu ja hänen pitää viihtyä Jessen käsipuolessa aina silloin, kun Jessen ystävät saattavat olla näkemässä millaisen kaunottaren Jesse on rinnalleen saanut. Jesse on kuitenkin herkkä houkutuksille ja se onkin hänen suurin vikansa.

Lauri

Lauri on seurustellut saman naisen kanssa 13-vuotiaasta lähtien. Pariskunta matkustaa syksyisin Kanarialle ja säästää rahaa häihin. Lapsia saa tulla, kun on tullakseen. Lauria ei haittaa, jos nainen päättää sisustuksesta - ja kaikesta muustakin. Laurin bravuuri keittiön puolella on makaronilaatikko ja makuuhuoneen puolella lähetyssaarnaaja. 

Juhani

Juhanilla on kova ääni ja hän haluaa huomiota. Juhani tietää autoista kaiken. Juhanilla on valitettavasti monesti hieman huono maku - niin autojen kuin naistenkin suhteen. Jos Juhani ottaa yhden liikaa, tulee hänestä rasittavin ihminen ikinä. Silti Juhanilla riittää ystäviä, sillä syvällä, syvällä - siis hyvin syvällä - sisimmässään Juhani on hyväsydäminen ja lempeä. Juhanin kumppanin kannattaa olla hieman huonokuuloinen ja tykätä alkoholista. On myös plussaa, jos nauttii pimppirallin ajamisesta, se nimittäin on yksi Juhanin lempiharrastuksista. 

Niko 

Niko on runopoika, mutta tekee siitä niin suuren numeron, että se on jo ärsyttävää. Niko ei aio alentua toimistotunteihin, vaan odottaa taitelija-apurahaa, sitä ikinä hakematta. Niko asuu vanhemmillaan, vaikka onkin jo reilusti päälle 20. Asiasta ei kuitenkaan saa vitsailla, sillä Niko pahoittaa mielensä herkästi. Nikon kumppanin kannattaa rakastaa kirjallisuutta ja tulla toimeen Nikon vanhempien kanssa - Niko kun saattaa ennusmerkkien mukaan viipyä kotona vielä pitkäänkin. 

Henri

Henrillä jokainen partakarva ja kulmakarva on ojennuksessa. Henri teettää pukunsa räätälillä eikä suostu käyttämään kenkiä, jotka eivät näytä vastaostetuilta. Henri ottaa joko kovalla lainalla itselleen hienon auton, tai sitten hän liisaa sen. Tärkeintä on, että kaikki näyttää ulospäin hienolta. Joskus Henri itkee iltaisin sitä, että ei ole rikas. Tuolloin tärkeää on, että kumppani jaksaa lohduttaa ja vakuuttaa Henrillä, että hän kelpaa sellaisena kuin on. 

Rami

Ramille on kunnia-asia hoitaa kaikki miesten työt. Ramin kotona ei repsota mikään. Rami on parisuhdeihminen, ja hän rakastaakin suunnitella tulevaisuutta kumppaninsa kanssa. Rami rakastaa laulamista, vaikka se saattaakin ulkopuolisen korviin kuulostaa enemmän hoilaamiselta. Rami saattaa innostua laulamaan sydämensä kyllyydestä tuosta vaan ja Ramin kumppani ei saakaan säikähtää liian pienestä. Rami lähettelee kullalleen päivän mittaan hauskoja kuvia - jotka eivät aina sovi ulkopuolisten silmille. 

Samuel 

Samuel on yleensä hartioista yhtä leveä kuin ladonovi. Samuelin kumppanin pitää osata paistaa jauhelihaa, koska se muodostaa 95 prosenttia Samuelin ruokavaliosta. Samuel rakastaa matkustamista, ja harrastuksen ainoa haittapuoli on hänen mielestään lentokoneiden liian pienet jalkatilat. Samuel saattaa näyttää ulospäin rikolliselta, mutta hänen sydämensä on puhdasta kultaa. Tätä ei tosin uskoisi silloin, kun hänellä on ilmavaivoja - tuolloin miehen koko sisuksia luulisi kullan sijaan mädäntyneiksi. Samuelin kumppanin pitää omata heikko hajuaisti ja hyvä huumorintaju. Jälkimmäisestä on hyötyä etenkin niissä tilanteissa, joissa Samuel ilmoittaa käyttäneensä talouden viimeiset rahat äkkilähtöön.

Sami

Sami on todella korrekti kaveri ja hänen kanssaan tunnelma voi joskus olla hyvin jäykkä - muuallakin kuin makuuhuoneen puolella. Sami rakastaa omaa mukavuusaluettaan, eikä poistukaan sieltä helposti. Mikä kummallisinta, Sami on joko menestyjä tai linnakundi - korrektius kun voi joskus johtaa myös epätoivoisiin tekoihin. Samin kumppanin pitää rakastaa asiallisuutta, eikä harrastaa julkisia (jos edes yksityisiä) hellyydenosoituksia. Vastaavasti, jos rakastuu linna-Samiin, tulee olla valmis odottamaan, että oma kulta pääsee pois häkistä ja tuohon asti nauttia viikottain hyvin tarkoin määritellyistä ja seuratuista tapaamisista. 

Olli

Olli on hiljainen ja hän opiskelee mitä luultavammin kemiaa tai luokanopettajaksi. Ollille tärkeää ovat arvot ja isänmaa. Ollilla on maantienväriset hiukset, eikä hänellä ole kauheasti kokemusta naisista. Ollilla on muutama lempivaate, joihin hän pukeutuu. Vaikka Olli on hiljainen, on hän pidetty tyyppi. Humalassa Ollin kielenkannat aukeavat, ja tuolloin moni saa huomata, että Ollilla on paljon erikoisiakin mielipiteitä. Ollin kumppanin pitää olla valmis istumaan hiljaisuudessa ja silittämään Ollin maripaitoja. 

Lue aikaisemmat Suhteettomuusteoria-kolumnit tästä. Seuraa Reaa Instagramissa: 

Suosittelemme

Uusimmat