Kuva: Shutterstock

Ajatusten lukeminen olisi mahdollista jo 20 vuoden päästä? Tutkija uskoo vahvasti läpimurtoon

26.03.2018 16:15 - Katariina Auvinen - Luettu 3 017 kertaa

Eric Leuthardtin mukaan telepaattinen keskustelu onnistuisi aivoihin asetettavan mikrosirun avulla.

Washingtonin ylipiston tutkija Eric Leuthardt uskoo, että on vain ajan kysymys milloin ihmiset pystyvät lukemaan toisten ajatuksia. Hän on varma siitä, että 20 vuoden päästä tilanne olisi hyvinkin mahdollinen. 

Miehen mukaan olisi mahdollista, että ihmisten aivoihin asetettaisiin mikrosiru, joka mahdollistaisi interaktiivisen keskustelemisen muiden kanssa. Sen lisäksi tutkija toivoisi, että sirun avulla ihmiset pystyisivät helposti saamaan apua esimerkiksi hankaliin laksutoimituksiin. 

- Kuvittelisin, että parinkymmenen vuoden päästä voisimme keskutella itsemme ja muiden kanssa mielen välityksellä. Tämän lisäksi voisimme etsiä vastauksia esimerkiksi laskutoimituksiin ja hankaliin kysymyksiin. Mikrosiru olisi kuin tietokone aivoissamme, mutta pienessä koossa, tutkija pohtii LADbible-julkaisun mukaan. 

Lauthardt työskentelee itse asian parissa yliopistossa. Hänen kanssaan työskentelee myös Gerwin Schalk, joka toppuuttelee Leuthardtin puheita. 

- Haluamme puhua toisille telepaattisesti, mutta emme todellakaan tiedä vielä, miten se tehtäisiin. Tiedämme nyt sen, että kun saamme asian selville, elämämme muuttuvat ennennäkemättömällä tavalla, Schalk sanoo. 

Lue myös: Kalaöljy ei olekaan niin terveellistä? Tutkijat löysivät yhteyden syöpään

Lähde: LADbible 

Uusimmat