Kuva: AOP

THL: Koronavilkku päivittyy - mukana toimintaohjeet rokotetuille altistusilmoituksen saaneille

17.06.2021 13:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Uusi päivitys on julkaistu tänään 17. kesäkuuta.

Koronavilkku-sovellus on tullut tutuksi miljoonille suomalaisille pandemia-aikana. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottaman sovelluksen kautta saa tiedon, jos on ollut koronatartunnan saaneen läheisyydessä ja näin mahdollisesti altistunut itse tartunnalle. Jos sovelluksen käyttäjällä todetaan koronatartunta, tästä tulee laittaa tieto sovellukseen, jotta mahdolliset altistuneet tavoitetaan.

Uusi päivitys antaa lisätietoa rokotetuille

Nyt THL tiedottaa, että Koronavilkusta julkaistaan tänään 17. kesäkuuta uusi päivitysversio. Versio sisältää uudet kansallisen koronavirusohjeistuksen mukaiset toimintaohjeet altistumisilmoituksen saaneille rokotetuille tai koronavirustaudin sairastaneille henkilöille.

Sovellukseen on lisätty myös saavutettavuusseloste. 

Jatkossa sovellus antaa yleisten ohjeiden lisäksi kohdennettuja ohjeita henkilöille, jotka ovat jo saaneet yhden tai kaksi annosta rokotetta tai jotka ovat sairastaneet koronavirustaudin aikaisemmin. Ohjeistuksessa on otettu huomioon Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen muuttuneet karanteenikäytännöt oireettomilla rokotetuilla ja taudin sairastaneilla. Esimerkiksi kahden rokoteannoksen saaneiden oireettomien henkilöiden, joiden viimeisestä rokoteannoksesta on kulunut vähintään viikko, ei tarvitse jäädä karanteeniin altistumisilmoituksen saamisen jälkeen. 

Koronavilkku-sovelluksen käyttöä voi jatkaa versiopäivityksen jälkeen normaalisti. Uuden päivitysversion muutokset näkyvät vain altistumisilmoituksen saaville. 

Lue myös: Koronavilkku päivittyy tänään - katso, näkyykö sovelluksessasi punainen painike

Lue myös: Koronavilkku-sovelluksen julkaisu sai vitsailijat villeiksi: "Mistä saa lisättyä kavereita?"

Lähde: THL

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat