Kuva: Fotolia

Ikenet vuotavat verta, jalat kasvavat koon verran - lue raskausajan oudot oireet

21.04.2016 16:45 - Tiina Svensk

Yhdeksän kuukauden aikana kehossa ehtii tapahtua mitä ihmeellisimpiä asioita.

Raskaus on upeaa ja jännittävää aikaa, mutta samaan aikaan keho käy läpi valtavia muutoksia niin hormonaalisesti kuin fysiologisesti. Ei siis olekaan ihme, että usein raskausaikana saattaakin törmätä oman kehonsa kanssa aivan uusiin ja vieraisiin tilanteisiin.

Pure Wow -sivusto listasi 10 asiaa, jotka tapahtuvat useimmille raskauden aikana - ja joista ei puhuta kovin paljoa yleisesti:

Et voi kontrolloida rakkoasi: Aivastaminen ja yskiminen julkisilla paikoilla on yhtä äkkiä kovin jännittävää, ja jatkuva vessahätä on tuttu tunne.

Rintasi tuottavat maitoa ennen vauvan syntymää: Viimeisinä raskauskuukausina tai -viikkoina rinnat saattavat alkaa tuottaa maitoa. Se on vain kehon keino viestiä, että se on todellakin valmis pienokaisen syntymään.

Jalkasi kasvavat jopa yhden koon: Saatat joutua kenkäostoksille, sillä raskausaikana jalat voivat kasvaa jopa koon verran. Jalkojen kasvaminen johtuu siitä, että kohtu lisää painetta verisuonille, mikä sotkee kehon ääreisverenkierron. Älä kuitenkaan huoli, sillä yleensä jalat palautuvat normaaleiksi raskauden jälkeen.

Ihonväri saattaa muuttua: Raskauden aikana elimistösi tuottaa enemmän melaniinia, mikä voi muuttaa ihosi väriä etenkin kasvojen alueella. 

Ikenet vuotavat verta: Kiihtynyt verenkierto ja hormonitoiminnan muutokset saattavat aiheuttaa jopa ienten turpoamista. Silloin ikenet ovat herkät ja saattavat jopa vuotaa verta. Samasta syystä nenäverenvuodot saattavat lisääntyä raskausaikana.

Närästystä: Raskauden aikana hormonitoiminnan muutokset saattavat rentouttaa vatsan lihakset, jotka estävät vatsahappojen nousemista ylös. Kun vatsahapot nousevat ylöspäin, saatat tuntea poltetta rinnassa.

Hiuksesi ovat loistavassa kunnossa: Koska raskausaikana hormonien määrä kehossa kasvaa räjähdysmäisesti, hiukset kiittävät uudesta tilanteesta. Todennäköisesti kuontalosi kasvaa paksumpana ja kiiltävämpänä kuin aikaisemmin.

Äänesi muuttuu: Kehon estrogeeni- ja keltarauhastasot muuttuvat paljon raskauden aikana. Siitä syystä jopa äänesi voi muuttua hieman, kun äänihuulesi turpoavat.

Ihosi hohtaa: Raskausajan hehku ei ole tuulesta temmattu kehu - kiihtynyt verenkierto todella luo terveen hehkun kasvoillesi raskauden aikana.

Aistisi terästyvät: Etenkin maku- ja hajuaistisi saattavat parantua raskauden aikana huomattavasti. Älä siis ihmettele, jos hajut ovat paljon vahvempia ja mielesi tekee erikoisia asioita.

Lue myös: Naiset paljastavat raskausaikansa oudot mieliteot - mokkapaloja sinapilla ja lusikallisia suolaa

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat