Kuva: Fotolia

Oletko aamuvirkku? Onneksi olkoon, tutkijoilla on erinomaisia uutisia sinulle

26.04.2016 11:45 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan aikaisin nukahtaminen ja kukonlaulun aikaan herääminen kannattavat terveydellisistä syistä.

Aamuvirkuille on iloisia uutisia. Huffington Post uutisoi tuoreesta amerikkalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan aikaisin nukkumaan menevillä ja aikaisin aamulla heräävillä ihmisillä on muita terveempi sydän. Tämä johtuu siitä, että he yleensä elävät muita terveellisemmin.

Tutkijat tahtoivat selvittää, miten ihmisen nukkumisrutiinit (kesto ja ajankohta) vaikuttavat siihen, kuinka suurella todennäköisyydellä hän polttaa tupakkaa, syö epäterveellisesti ja viettää paljon aikaa paikoillaan. Nuo kolme tekijää ovat kaikista merkittävimpiä sydämen ja verisuonten terveyden kannalta.

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkijat pääsivät analysoimaan lähes 440 000 aikuisen tietoja, jotka oltiin kerätty vuosien 2006-2010 aikana. Osallistujat olivat vastanneet kyselyihin, joissa selvitettiin heidän nukkumistottumuksiaan. He myös kertoivat muun muassa liikkumistavoistaan, television ja tietokoneen äärellä kuluttamastaan ajasta, hedelmien ja vihannesten syönnistään sekä mahdollisesta tupakoinnistaan.

Tuloksista selvisi, että kaikista terveellisimpiä elämäntapoja noudattivat aikaisin nukkumaan menevät ja aikaisin heräävät henkilöt. Näin ollen on varsin kannattavaa olla aamuvirkku!

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Nukkumaanmenoaika vaikuttaa painoon - katso milloin unille kannattaa suunnata

Kilpailut

Uusimmat