Kuva: Fotolia

Etkö saa painoa putoamaan? Saavuta paremmat tulokset aineenvaihduntasi avulla

01.06.2016 17:30 - Emmi Moilanen

Jos tavoittelet solakampaa vartaloa, kannattaa sinun tietää, että monet aineenvaihduntaan liittyvät myytit on nyt kumottu.

Laihduttaminen ei ole pelkkää orjallista kaloreiden laskemista. Women’s Health kokosi listan aineenvaihduntaan liittyvistä myyteistä, jotka voivat häiritä kehosi toimintaa ja estää sinua pudottamasta painoasi.

Myytit:

Rasvaa voi polttaa ja lihaksia kasvattaa samanaikaisesti

Aloittelevalle kuntoilijalle lihasten kasvattaminen samanaikaisesti rasvanpolttamisen kanssa on erittäin haastavaa. Parhaimman tuloksen takaamiseksi kannattaa siis keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Kun ylimääräiset kilot ovat karistettu vyötäröltä, voit keskittyä täydellä teholla suuremman hauiksen tai näkyvien vatsalihasten hankkimiseen.

Vain kalorit merkitsevät

Myös hormonitoimintamme vaikuttaa siihen, kuinka paljon syömme ja mitä ruokaa himoitsemme. Kaloreiden laskeminen on hyvä apu painonpudotuksessa, mutta myös hormonit ovat avainasemassa ohjaamassa kehosi toimintaa takaisin oikeille raiteille. Liian tarkka kaloreiden laskeminen kangistaa sinut ainoastaan perinteiseen "syö vähemmän, liiku enemmän" -ajattelutapaan.

Ainoastaan verikoe kertoo, onko hormonitoimintasi tasapainossa

Useat kehosi viestit, kuten nälkä, energiatasosi ja voimakkaat mieliteot eri ruokiin ovat hyviä mittareita kertomaan aineenvaihduntahormoniesi tasapainosta ja niiden aktiivisuudesta. Kuuntele siis tarkkaan, mitä kehosi kertoo sinulle.

Kaikilla on samanlainen aineenvaihdunta

Hoikkien ja ylipaino-ongelmista kärsivien ihmisten aineenvaihdunnat toimivat eri tavoin. Ylipainoisilla hormonitoiminta saattaa olla epätasapainossa, joka vaikeuttaa muun muassa nälän tunteen sekä syömishimojen kontrollointia. Lisäksi tämä saattaa laskea laihduttajan motivaatiota kuntoiluun. Kannattaa tehdä siis hieman salapoliisityötä ja selvittää, mitkä seikat vaikuttavat heikentävästi juuri omaan aineenvaihduntaasi.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Ruotsalaistutkimus selvitti uuden superruoan - löytyy lähikaupastasi

Kilpailut

Uusimmat